Schab z białą kiełbasą

m7
Schab z białą kiełbasą

2

0 / 0

Świąteczny schab, soczysty i pyszny, nadziewany białą kiełbasą.

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

3 kg schab bez kości

10 łyżecz. musztarda

4 łyżecz. papryka czerwona słodka

2 łyżecz. pieprz ziołowy

4 szt. kiełbasa

1 łyżka bazylia

20 dag. grzyby leśne

Przygotowanie


1

Schab przekroić, posmarować musztardą, posypać przyprawami.

2

Kiełbasę wyciągnąć z osłonki i położyć na środek mięsa.

3

Zawinąć w rulon.

4

Piec ok. 1,5 h w 180 stopniach.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

523

kcal

Białka

78

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły