Schab z białą kiełbasą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Schab z białą kiełbasą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976073842.jpeg&w=3840&q=75)
Świąteczny schab, soczysty i pyszny, nadziewany białą kiełbasą.
2
0 / 0
Świąteczny schab, soczysty i pyszny, nadziewany białą kiełbasą.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
3 kg schab bez kości
10 łyżecz. musztarda
4 łyżecz. papryka czerwona słodka
2 łyżecz. pieprz ziołowy
4 szt. kiełbasa
1 łyżka bazylia
20 dag. grzyby leśne
Przygotowanie
1
Schab przekroić, posmarować musztardą, posypać przyprawami.
2
Kiełbasę wyciągnąć z osłonki i położyć na środek mięsa.
3
Zawinąć w rulon.
4
Piec ok. 1,5 h w 180 stopniach.