Schab w ziołach
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Schab w ziołach](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973415698.jpeg&w=3840&q=75)
Przepyszne, aromatyczne danie, które jest banalnie proste w przygotowaniu.
0
0 / 0
Przepyszne, aromatyczne danie, które jest banalnie proste w przygotowaniu.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
2 łyżecz. cząber
4 łyżecz. majeranek
1.50 szkl. bulion drobiowy
3 szt. ząbek czosnku
2 łyżka ostra musztarda
2 łyżka smalec
15 dag. śmietana 18%
2 kg schab bez kości
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
Przygotowanie
Schab umyć, osuszyć, natrzeć musztardą i przyprawami, owinąć w folię i włożyć na noc do lodówki.
Mięso obsmażyć ze wszystkich stron na smalcu, przełożyć do żaroodpornego naczynia, wlać bulion, przykryć i piec 2 godz. w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C.
Po upieczeniu mięsa zlać sos do rondelka i wymieszać ze śmietaną. Mięso pokroić w plastry, ułożyć na ogrzanym półmisku. Sos podawać w sosjerce. Jeśli chcemy, by schab był bardziej dietetyczny, możemy upiec go w rękawie foliowym.