Schab w ziołach

m7
Schab w ziołach

0

0 / 0

Przepyszne, aromatyczne danie, które jest banalnie proste w przygotowaniu.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

2 łyżeczka cząber

4 łyżeczka majeranek

1.50 szkl. bulion drobiowy

3 szt. ząbek czosnku

2 łyżka ostra musztarda

2 łyżka smalec

15 dek. śmietana 18%

2 kg schab bez kości

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

Przygotowanie


1

Schab umyć, osuszyć, natrzeć musztardą i przyprawami, owinąć w folię i włożyć na noc do lodówki.

2

Mięso obsmażyć ze wszystkich stron na smalcu, przełożyć do żaroodpornego naczynia, wlać bulion, przykryć i piec 2 godz. w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C.

3

Po upieczeniu mięsa zlać sos do rondelka i wymieszać ze śmietaną. Mięso pokroić w plastry, ułożyć na ogrzanym półmisku. Sos podawać w sosjerce. Jeśli chcemy, by schab był bardziej dietetyczny, możemy upiec go w rękawie foliowym.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły