Schab w ziołach

m7
Schab w ziołach

0

0 / 0

Przepyszne, aromatyczne danie, które jest banalnie proste w przygotowaniu.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

2 łyżecz. cząber

4 łyżecz. majeranek

1.50 szkl. bulion drobiowy

3 szt. ząbek czosnku

2 łyżka ostra musztarda

2 łyżka smalec

15 dag. śmietana 18%

2 kg schab bez kości

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

Przygotowanie


1

Schab umyć, osuszyć, natrzeć musztardą i przyprawami, owinąć w folię i włożyć na noc do lodówki.

2

Mięso obsmażyć ze wszystkich stron na smalcu, przełożyć do żaroodpornego naczynia, wlać bulion, przykryć i piec 2 godz. w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C.

3

Po upieczeniu mięsa zlać sos do rondelka i wymieszać ze śmietaną. Mięso pokroić w plastry, ułożyć na ogrzanym półmisku. Sos podawać w sosjerce. Jeśli chcemy, by schab był bardziej dietetyczny, możemy upiec go w rękawie foliowym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

415

kcal

Białka

62

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły