Schab w sosie wiśniowo-musztardowym

m7
Schab w sosie wiśniowo-musztardowym

1

0 / 0

Schab w sosie z dodatkiem wiśni i musztardy to ciekawe i niecodzienne połączenie.

8

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1.20 kg schab bez kości

2 łyżecz. majeranek

1 łyżecz. mąka ziemniaczana

1 łyżecz. sól

1 szkl. dżem wiśniowy niskosłodzony łowicz

4 łyżka musztarda

2 łyżka olej

0.50 łyżecz. pieprz

Przygotowanie


1

Schab umyć, osuszyć, następnie ponacinać.

2

Dżem, musztardę i majeranek wymieszać. Taką pastą natrzeć schab, łącznie z nacięciami, zostawić pod przykryciem w lodówce na kilka godzin, najlepiej na całą noc.

3

Następnie piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Schab posolić i popieprzyć, lekko skropić olejem, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 80 minut.

4

Wyjąć, zrobić sos zagęszczając odrobinę wody mąką ziemniaczaną. Następnie schab pokroić w plastry, polać sosem podawać z dowolnymi dodatkami.

5

SMACZNEGO

Wartości odżywcze na porcję


Energia

304

kcal

Białka

37

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły