Schab w sosie wiśniowo-musztardowym

m7
Schab w sosie wiśniowo-musztardowym

1

0 / 0

Schab w sosie z dodatkiem wiśni i musztardy to ciekawe i niecodzienne połączenie.

8

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1.20 kg schab bez kości

2 łyżeczka majeranek

1 łyżeczka mąka ziemniaczana

1 łyżeczka sól

1 szkl. dżem wiśniowy niskosłodzony łowicz

4 łyżka musztarda

2 łyżka olej

0.50 łyżeczka pieprz

Przygotowanie


1

Schab umyć, osuszyć, następnie ponacinać.

2

Dżem, musztardę i majeranek wymieszać. Taką pastą natrzeć schab, łącznie z nacięciami, zostawić pod przykryciem w lodówce na kilka godzin, najlepiej na całą noc.

3

Następnie piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Schab posolić i popieprzyć, lekko skropić olejem, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 80 minut.

4

Wyjąć, zrobić sos zagęszczając odrobinę wody mąką ziemniaczaną. Następnie schab pokroić w plastry, polać sosem podawać z dowolnymi dodatkami.

5

SMACZNEGO

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły