Schab w sosie wiśniowo-musztardowym
m7
Schab w sosie z dodatkiem wiśni i musztardy to ciekawe i niecodzienne połączenie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
304
kcal
Białka
37
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Schab w sosie z dodatkiem wiśni i musztardy to ciekawe i niecodzienne połączenie.
8
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1.20 kg schab bez kości
2 łyżecz. majeranek
1 łyżecz. mąka ziemniaczana
1 łyżecz. sól
1 szkl. dżem wiśniowy niskosłodzony łowicz
4 łyżka musztarda
2 łyżka olej
0.50 łyżecz. pieprz
Przygotowanie
Schab umyć, osuszyć, następnie ponacinać.
Dżem, musztardę i majeranek wymieszać. Taką pastą natrzeć schab, łącznie z nacięciami, zostawić pod przykryciem w lodówce na kilka godzin, najlepiej na całą noc.
Następnie piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Schab posolić i popieprzyć, lekko skropić olejem, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 80 minut.
Wyjąć, zrobić sos zagęszczając odrobinę wody mąką ziemniaczaną. Następnie schab pokroić w plastry, polać sosem podawać z dowolnymi dodatkami.
SMACZNEGO
Wartości odżywcze na porcję
Energia
304
kcal
Białka
37
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.