Schab w sosie wiśniowo-musztardowym
m7
Schab w sosie z dodatkiem wiśni i musztardy to ciekawe i niecodzienne połączenie.
1
0 / 0
Schab w sosie z dodatkiem wiśni i musztardy to ciekawe i niecodzienne połączenie.
8
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1.20 kg schab bez kości
2 łyżeczka majeranek
1 łyżeczka mąka ziemniaczana
1 łyżeczka sól
1 szkl. dżem wiśniowy niskosłodzony łowicz
4 łyżka musztarda
2 łyżka olej
0.50 łyżeczka pieprz
Przygotowanie
Schab umyć, osuszyć, następnie ponacinać.
Dżem, musztardę i majeranek wymieszać. Taką pastą natrzeć schab, łącznie z nacięciami, zostawić pod przykryciem w lodówce na kilka godzin, najlepiej na całą noc.
Następnie piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Schab posolić i popieprzyć, lekko skropić olejem, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 80 minut.
Wyjąć, zrobić sos zagęszczając odrobinę wody mąką ziemniaczaną. Następnie schab pokroić w plastry, polać sosem podawać z dowolnymi dodatkami.
SMACZNEGO