Schab w sosie porowo-gorgonzolowym

m7
Schab w sosie porowo-gorgonzolowym

1

0 / 0

Bardzo ostry schab w sosie z porem i serem gorgonzola.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

200 bulion warzywny

1 kg schab bez kości

1 łyżecz. sól

1 szt. por

1 łyżka oliwa z oliwek

25 dag. gorgonzola

0.50 łyżecz. pieprz

Przygotowanie


1

Schab kroimy na plastry o grubości 1,5 cm, solimy i pieprzymy. Smażymy na rozgrzanej oliwie po 1 minucie z każdej strony. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.

2

Na tej samej patelni smażymy pora pokrojonego w talarki przez ok. 7 min. Dodajemy do schabu i całość zalewamy ciepłym bulionem.

3

Wstawiamy do nagrzanego do temp. 190°C piekarnika i pieczemy przez ok. 20 min. Wyjmujemy, dodajemy ser gorgonzola w kawałkach i pieczemy jeszcze 10 min. Można podawać z makaronem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły