Schab w sosie

maspexdigital
Schab w sosie

1

5 / 1

Zastanawiasz się jak przyrządzić soczysty schab w sosie? Obierz cebulę i pokrój w piórka. Pokrój schab na grube plastry i przypraw. Podsmaż mięso na oleju z obu stron. W trakcie dodaj pokrojoną cebulę, a całość zalej sosem i duś około 30 minut. Schab w sosie możesz podawać z ziemniakami, kaszą lub kluskami.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 opak. sos uniwersalny ciemny łowicz

300 g schab

1 szt. cebula

1 łyżecz. sól, pieprz

1 łyżecz. papryka słodka mielona

1 łyżka olej roślinny

Przygotowanie


1

Cebulę obierz i pokrój w piórka.

2

Schab pokrój w grubsze plastry i przypraw.

3

Mięso podsmażaj na oleju z obu stron do czasu aż zacznie przybierać ciemnobrązowy kolor.

4

W trakcie smażenia dodaj pokrojoną cebulę.

5

Całość zalej sosem i duś przez ok. 30 minut.

6

Podawaj z ziemniakami, kaszą lub kluskami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

348

kcal

Białka

28

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły