1

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
sos uniwersalny ciemny Łowicz
300 Gramów
Schab
1 Sztuka
cebula
1 Łyżeczka
sól, pieprz
1 Łyżeczka
Papryka słodka mielona
1 Łyżka
Olej roślinny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę obierz i pokrój w piórka.
  2. Schab pokrój w grubsze plastry i przypraw.
  3. Mięso podsmażaj na oleju z obu stron do czasu aż zacznie przybierać ciemnobrązowy kolor.
  4. W trakcie smażenia dodaj pokrojoną cebulę.
  5. Całość zalej sosem i duś przez ok. 30 minut.
  6. Podawaj z ziemniakami, kaszą lub kluskami.

Podobne przepisy

Karkówka w sosie myśliwskim

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Karkówka w sosie myśliwskim

Zapiekanka z kaszy gryczanej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekanka z kaszy gryczanej

Leczo z ogórkami kiszonymi Krakus

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo z ogórkami kiszonymi Krakus

Makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Pita z grillowanym kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Zrazy z grilla

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Zrazy z grilla

Szaszłyki IV

Przepis
Średni Do 40 min
Szaszłyki IV

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!