0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
sos uniwersalny ciemny Łowicz
300 Gramów
Schab
1 Sztuka
cebula
1 Łyżeczka
sól, pieprz
1 Łyżeczka
Papryka słodka mielona
1 Łyżka
Olej do smażenia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę obierz i pokrój w piórka.
  2. Schab pokrój w grubsze plastry i przypraw.
  3. Mięso podsmażaj na oleju z obu stron do czasu aż zacznie przybierać ciemnobrązowy kolor.
  4. W trakcie smażenia dodaj pokrojoną cebulę.
  5. Całość zalej sosem i duś przez ok. 30 minut.
  6. Podawaj z ziemniakami, kaszą lub kluskami.

Podobne przepisy

Karkówka w sosie myśliwskim

Łatwy Do 1 godz
Karkówka w sosie myśliwskim

Gulasz z czerwoną papryką

Łatwy Do 40 min
Gulasz z czerwoną papryką

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!