0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
sos uniwersalny ciemny Łowicz
300 Gramów
Schab
1 Sztuka
cebula
1 Łyżeczka
sól, pieprz
1 Łyżeczka
Papryka słodka mielona
1 Łyżka
Olej do smażenia
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Cebulę obierz i pokrój w piórka.
  2. Schab pokrój w grubsze plastry i przypraw.
  3. Mięso podsmażaj na oleju z obu stron do czasu aż zacznie przybierać ciemnobrązowy kolor.
  4. W trakcie smażenia dodaj pokrojoną cebulę.
  5. Całość zalej sosem i duś przez ok. 30 minut.
  6. Podawaj z ziemniakami, kaszą lub kluskami.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!