Schab w rozmarynie z jałowcem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![Schab w rozmarynie z jałowcem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976639279.jpeg&w=3840&q=75)
Szukasz inspirującego przepisu na świąteczną kolację w Boże Narodzenie? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na schab bez kości w rozmarynie z dodatkiem jałowca. Zaskocz swoich bliskich tym przepysznym daniem!
0
0 / 0
Szukasz inspirującego przepisu na świąteczną kolację w Boże Narodzenie? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na schab bez kości w rozmarynie z dodatkiem jałowca. Zaskocz swoich bliskich tym przepysznym daniem!
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg schab bez kości
1 szt. masło
1 szczyp. pieprz ziarnisty
1 szczyp. sól
1 szczyp. świeży rozmaryn
1 szczyp. jałowiec
Przygotowanie
Schab myjemy, dokładnie osuszamy i nacieramy solą, pieprzem, listkami rozmarynu i jałowcem. Wkładamy go do brytfanki.
Na wierzch wykładamy masło i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 1,5h od czasu do czasu podlewając rozpuszczonym masłem.
Po upieczeniu wyjmujemy z pieca na ok. 10 min.
Następnie kroimy w plastry i podajemy z sosem własnym.