Schab w rozmarynie z jałowcem

kontakt_1
Schab w rozmarynie z jałowcem

0

0 / 0

Szukasz inspirującego przepisu na świąteczną kolację w Boże Narodzenie? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na schab bez kości w rozmarynie z dodatkiem jałowca. Zaskocz swoich bliskich tym przepysznym daniem!

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg schab bez kości

1 szt. masło

1 szczyp. pieprz ziarnisty

1 szczyp. sól

1 szczyp. świeży rozmaryn

1 szczyp. jałowiec

Przygotowanie


1

Schab myjemy, dokładnie osuszamy i nacieramy solą, pieprzem, listkami rozmarynu i jałowcem. Wkładamy go do brytfanki.

2

Na wierzch wykładamy masło i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 1,5h od czasu do czasu podlewając rozpuszczonym masłem.

3

Po upieczeniu wyjmujemy z pieca na ok. 10 min.

4

Następnie kroimy w plastry i podajemy z sosem własnym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

680

kcal

Białka

60

gram

Węglowodany

b/d

0

Tłuszcze

51

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły