0

Składniki

1 Kilogram
schab bez kości
1 Sztuka
masło
1 Szczypta
pieprz ziarnisty
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
Świeży rozmaryn
1 Szczypta
Jałowiec
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Schab myjemy, dokładnie osuszamy i nacieramy solą, pieprzem, listkami rozmarynu i jałowcem. Wkładamy go do brytfanki.
  2. Na wierzch wykładamy masło i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 1,5h od czasu do czasu podlewając rozpuszczonym masłem.
  3. Po upieczeniu wyjmujemy z pieca na ok. 10 min.
  4. Następnie kroimy w plastry i podajemy z sosem własnym.

Podobne przepisy

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Bigos kresowy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos kresowy

Bigos mojej babci.

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos mojej babci.

Roladki z serem i papryka

Przepis
Łatwy Do 40 min
Roladki z serem i papryka

Cielęcina w sosie koperkowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Kapusta wigilijna.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kapusta wigilijna.

Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!