Schab w rozmarynie z jałowcem

kontakt_1
Schab w rozmarynie z jałowcem

0

0 / 0

Szukasz inspirującego przepisu na świąteczną kolację w Boże Narodzenie? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na schab bez kości w rozmarynie z dodatkiem jałowca. Zaskocz swoich bliskich tym przepysznym daniem!

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg schab bez kości

1 szt. masło

1 szcz. pieprz ziarnisty

1 szcz. sól

1 szcz. świeży rozmaryn

1 szcz. jałowiec

Przygotowanie


1

Schab myjemy, dokładnie osuszamy i nacieramy solą, pieprzem, listkami rozmarynu i jałowcem. Wkładamy go do brytfanki.

2

Na wierzch wykładamy masło i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 1,5h od czasu do czasu podlewając rozpuszczonym masłem.

3

Po upieczeniu wyjmujemy z pieca na ok. 10 min.

4

Następnie kroimy w plastry i podajemy z sosem własnym.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły