Schab w pomidorach z cynamonem

m7
Schab w pomidorach z cynamonem

1

0 / 0

Pyszny pomysł na obiad inaczej. Nie wszyscy lubią schabowe, a ta kompozycja jest zaskakująco dobra

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

0.50 kg schab

1 szczyp. cynamon

1 szczyp. cukier

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

2 szt. cebula

1 szt. pomidor

10 dag. słonina

Przygotowanie


1

Na dnie garnka ułożyć cienkie plasterki słoninki lub boczku. Cubulę pokroić w półkrążki.

2

Schab pokroić jak na kotlety i doprawić solą i pieprzem. Na słoninie układać kolejno cebula - schab - cebula - tak aby na wierzchu było cebula. Podlać odrobiną wody. Nastawić.

3

Jak schab zbieleje, wylać na wierzch pomidory (najlepiej całe, nie krojone) i posypać łyżeczką cukru, łyżeczką cynamonu, pół łyżeczki pieprzu i pół łyżeczki soli.

4

Dusić pod przykryciem aż schab zmięknie. Pod koniec odkryć, aby "odparować" wodę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

713

kcal

Białka

47

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

53

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły