0

Składniki

100 Mililitrów
olej
4 Szczypty
sól, pieprz
200 Gramów
płatki kukurydziane
50 Gramów
płatki migdałowe
8 Sztuk
schab bez kości
1 Sztuka
przyprawa
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
ocet balsamiczny
6 Łyżek
mąka pszenna tortowa
2 Łyżki
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Umyte i osuszone kotlety rozbić dość cienko.
  2. Każdy kotlet posmarować octem balsamicznym, posolić, popieprzyć i posypać przyprawą z dodatkiem żurawiny.
  3. Złożyć je na pół i odstawić na 30 minut.
  4. Płatki kukurydziane zmieszać z migdałowymi i mąką.
  5. Na patelni rozgrzać olej.
  6. Kotlety obtaczać w mące następnie rozmąconym jajku i na koniec w płatkach.
  7. Smażyć po około 3 - 4 minuty z każdej strony.

Opis

kotlety żurawinowo - migdałowo - kukurydziane

Podobne przepisy

Burgery drobiowe fit z botwinką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Cannelloni z mięsem mielonym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Ryba po grecku

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ryba po grecku

Zapiekane naleśniki z warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekane naleśniki z warzywami

Indyk świąteczny

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Indyk świąteczny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!