0

Składniki

100 Mililitrów
olej
4 Szczypty
sól, pieprz
200 Gramów
płatki kukurydziane
50 Gramów
płatki migdałowe
8 Sztuk
schab bez kości
1 Sztuka
przyprawa
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
ocet balsamiczny
6 Łyżek
mąka pszenna tortowa
2 Łyżki
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Umyte i osuszone kotlety rozbić dość cienko.
  2. Każdy kotlet posmarować octem balsamicznym, posolić, popieprzyć i posypać przyprawą z dodatkiem żurawiny.
  3. Złożyć je na pół i odstawić na 30 minut.
  4. Płatki kukurydziane zmieszać z migdałowymi i mąką.
  5. Na patelni rozgrzać olej.
  6. Kotlety obtaczać w mące następnie rozmąconym jajku i na koniec w płatkach.
  7. Smażyć po około 3 - 4 minuty z każdej strony.

Opis

kotlety żurawinowo - migdałowo - kukurydziane

Podobne przepisy

Kotlet schabowy w panierce z płatków kukurydzianych

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlet schabowy w panierce z płatków kukurydzianych

Marynowane roladki schabowe z fetą

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Marynowane roladki schabowe z fetą

Ryba po grecku

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ryba po grecku

Burgery drobiowe fit z botwinką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Żeberka duszone w piwie

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Żeberka duszone w piwie

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Indyk świąteczny

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Indyk świąteczny

Cannelloni z mięsem mielonym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!