Example thumb
0

Składniki

100 Mililitrów
olej
4 Szczypty
sól, pieprz
200 Gramów
płatki kukurydziane
50 Gramów
płatki migdałowe
8 Sztuk
schab bez kości
1 Sztuka
przyprawa
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
ocet balsamiczny
6 Łyżek
mąka pszenna tortowa
2 Łyżki
mąka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Umyte i osuszone kotlety rozbić dość cienko.
  2. Każdy kotlet posmarować octem balsamicznym, posolić, popieprzyć i posypać przyprawą z dodatkiem żurawiny.
  3. Złożyć je na pół i odstawić na 30 minut.
  4. Płatki kukurydziane zmieszać z migdałowymi i mąką.
  5. Na patelni rozgrzać olej.
  6. Kotlety obtaczać w mące następnie rozmąconym jajku i na koniec w płatkach.
  7. Smażyć po około 3 - 4 minuty z każdej strony.

Opis

kotlety żurawinowo - migdałowo - kukurydziane

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!