Schab w płatkach z żurawiną
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Schab w płatkach z żurawiną](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3805-1702057732599.jpeg&w=3840&q=75)
Kotlety żurawinowo - migdałowo - kukurydziane. Pycha!
0
0 / 0
Kotlety żurawinowo - migdałowo - kukurydziane. Pycha!
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
100 olej
4 szczyp. sól, pieprz
200 g płatki kukurydziane
50 g płatki migdałowe
8 szt. schab bez kości
1 szt. przyprawa
3 szt. jaja kurze całe
1 łyżka ocet balsamiczny
6 łyżka mąka pszenna tortowa
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Umyte i osuszone kotlety rozbić dość cienko.
Każdy kotlet posmarować octem balsamicznym, posolić, popieprzyć i posypać przyprawą z dodatkiem żurawiny.
Złożyć je na pół i odstawić na 30 minut.
Płatki kukurydziane zmieszać z migdałowymi i mąką.
Na patelni rozgrzać olej.
Kotlety obtaczać w mące następnie rozmąconym jajku i na koniec w płatkach.
Smażyć po około 3 - 4 minuty z każdej strony.