Schab w płatkach z żurawiną

m7
Schab w płatkach z żurawiną

0

0 / 0

Kotlety żurawinowo - migdałowo - kukurydziane. Pycha!

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

100 olej

4 szczyp. sól, pieprz

200 g płatki kukurydziane

50 g płatki migdałowe

8 szt. schab bez kości

1 szt. przyprawa

3 szt. jaja kurze całe

1 łyżka ocet balsamiczny

6 łyżka mąka pszenna tortowa

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Umyte i osuszone kotlety rozbić dość cienko.

2

Każdy kotlet posmarować octem balsamicznym, posolić, popieprzyć i posypać przyprawą z dodatkiem żurawiny.

3

Złożyć je na pół i odstawić na 30 minut.

4

Płatki kukurydziane zmieszać z migdałowymi i mąką.

5

Na patelni rozgrzać olej.

6

Kotlety obtaczać w mące następnie rozmąconym jajku i na koniec w płatkach.

7

Smażyć po około 3 - 4 minuty z każdej strony.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

439

kcal

Białka

31

gram

Węglowodany

28

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły