Schab w galarecie

m7
Schab w galarecie

0

0 / 0

Przepis na schab w galarecie dla osób lubiących tradycyjną kuchnią.

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg schab bez kości

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

2 łyżecz. przyprawa typu vegeta

2 łyżecz. sok z cytryny

3 szkl. woda

3 łyżka żelatyna

0.50 łyżecz. cukier

Przygotowanie


1

Schab dokładnie myjemy, następnie bardzo dokładnie nacieramy przyprawami i pieczemy w folii aluminiowej ok. 1,5 godziny.

2

Gdy schab się upiecze studzimy go, a następnie kroimy w cienkie plastry.

3

Następnie układamy na półmisku i dowolnie dekorujemy, np. marchewką, papryką i sałatą.

4

Przygotowujemy zalewę: 3 czubate łyżki żelatyny namaczamy w 100 ml przegotowanej i zimnej wody, czekamy, aż spęcznieje.

5

Następnie 3 szklanki wody zagotowujemy z vegetą, do wrzącej wody dodajemy żelatynę i dobrze mieszamy, aż się rozpuści. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Odstawiamy do wystudzenia.

6

Gdy galareta zacznie gęstnieć polewamy łyżką schab na półmisku, aż wylejemy wszystko.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

173

kcal

Białka

33

gram

Węglowodany

1

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły