Schab smażony w porach

m7
Schab smażony w porach

1

5 / 1

Przepis na rodzinny obiad - soczysty schab w porach podany z kaszą gryczaną i ogórkiem.

5

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

600 g schab bez kości

1 szkl. bulion warzywny

3 szt. por

2 łyżka przyprawa do mięsa

1 łyżka masło

Przygotowanie


1

Schab kroimy w plastry. Każdy z plastrów nacieramy przyprawą do mięsa wieprzowego, smażymy na rozgrzanym maśle z dwóch stron i wyjmujemy na talerz.

2

Por kroimy w piórka i parzymy wrzątkiem. Na pozostałe po smażeniu masło wrzucamy por, chwilkę smażymy i zalewamy bulionem.

3

Dodajemy schab i całość dusimy do momentu gdy schab będzie miękki. Doskonale smakuje z kaszą gryczaną i ogórkiem konserwowym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

264

kcal

Białka

38

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły