Schab smażony w porach
m7
Przepis na rodzinny obiad - soczysty schab w porach podany z kaszą gryczaną i ogórkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
264
kcal
Białka
38
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
5 / 1
Przepis na rodzinny obiad - soczysty schab w porach podany z kaszą gryczaną i ogórkiem.
5
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
600 g schab bez kości
1 szkl. bulion warzywny
3 szt. por
2 łyżka przyprawa do mięsa
1 łyżka masło
Przygotowanie
Schab kroimy w plastry. Każdy z plastrów nacieramy przyprawą do mięsa wieprzowego, smażymy na rozgrzanym maśle z dwóch stron i wyjmujemy na talerz.
Por kroimy w piórka i parzymy wrzątkiem. Na pozostałe po smażeniu masło wrzucamy por, chwilkę smażymy i zalewamy bulionem.
Dodajemy schab i całość dusimy do momentu gdy schab będzie miękki. Doskonale smakuje z kaszą gryczaną i ogórkiem konserwowym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
264
kcal
Białka
38
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.