Schab smażony w porach
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Schab smażony w porach](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977479477.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis na rodzinny obiad - soczysty schab w porach podany z kaszą gryczaną i ogórkiem.
1
5 / 1
Przepis na rodzinny obiad - soczysty schab w porach podany z kaszą gryczaną i ogórkiem.
5
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
600 g schab bez kości
1 szkl. bulion warzywny
3 szt. por
2 łyżka przyprawa do mięsa
1 łyżka masło
Przygotowanie
1
Schab kroimy w plastry. Każdy z plastrów nacieramy przyprawą do mięsa wieprzowego, smażymy na rozgrzanym maśle z dwóch stron i wyjmujemy na talerz.
2
Por kroimy w piórka i parzymy wrzątkiem. Na pozostałe po smażeniu masło wrzucamy por, chwilkę smażymy i zalewamy bulionem.
3
Dodajemy schab i całość dusimy do momentu gdy schab będzie miękki. Doskonale smakuje z kaszą gryczaną i ogórkiem konserwowym.