Schab smażony w porach
m7
Przepis na rodzinny obiad - soczysty schab w porach podany z kaszą gryczaną i ogórkiem.
1
5 / 1
Przepis na rodzinny obiad - soczysty schab w porach podany z kaszą gryczaną i ogórkiem.
5
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
600 g schab bez kości
1 szkl. bulion warzywny
3 szt. por
2 łyżka przyprawa do mięsa
1 łyżka masło
Przygotowanie
1
Schab kroimy w plastry. Każdy z plastrów nacieramy przyprawą do mięsa wieprzowego, smażymy na rozgrzanym maśle z dwóch stron i wyjmujemy na talerz.
2
Por kroimy w piórka i parzymy wrzątkiem. Na pozostałe po smażeniu masło wrzucamy por, chwilkę smażymy i zalewamy bulionem.
3
Dodajemy schab i całość dusimy do momentu gdy schab będzie miękki. Doskonale smakuje z kaszą gryczaną i ogórkiem konserwowym.