Schab po cygańsku
m7
Schab po cygańsku to ciekawe urozmaicenie zwykłego kotleta. Warto dodać kilka warzyw i nowe danie gotowe.
0
0 / 0
Schab po cygańsku to ciekawe urozmaicenie zwykłego kotleta. Warto dodać kilka warzyw i nowe danie gotowe.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 kg schab bez kości
4 kost. czosnek
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. cebula
3 łyżka musztarda
4 łyżka przyprawa do dań z wieprzowiny
Przygotowanie
Mięso lekko rozbijamy, nacieramy przekrojonymi ząbkami czosnku i oprószamy przyprawą. Smarujemy musztardą i odstawiamy na chwilę, aby smaki się przegryzły.
Marchew i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka.
W naczynie żaroodpornym układamy warzywa, na nie kładziemy plastry mięsa i zasypujemy resztą warzyw.
Całość zalewamy rozpuszczona w 1,5 szklanki wody kostką rosołową.
Pieczemy pod przykryciem około 60 minut w temp 200 stopni.