Schab po cygańsku

m7
Schab po cygańsku

0

0 / 0

Schab po cygańsku to ciekawe urozmaicenie zwykłego kotleta. Warto dodać kilka warzyw i nowe danie gotowe.

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 kg schab bez kości

4 kost. czosnek

2 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. cebula

3 łyżka musztarda

4 łyżka przyprawa do dań z wieprzowiny

Przygotowanie


1

Mięso lekko rozbijamy, nacieramy przekrojonymi ząbkami czosnku i oprószamy przyprawą. Smarujemy musztardą i odstawiamy na chwilę, aby smaki się przegryzły.

2

Marchew i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka.

3

W naczynie żaroodpornym układamy warzywa, na nie kładziemy plastry mięsa i zasypujemy resztą warzyw.

4

Całość zalewamy rozpuszczona w 1,5 szklanki wody kostką rosołową.

5

Pieczemy pod przykryciem około 60 minut w temp 200 stopni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły