Schab po cygańsku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Schab po cygańsku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1187-1702057556289.jpeg&w=3840&q=75)
Schab po cygańsku to ciekawe urozmaicenie zwykłego kotleta. Warto dodać kilka warzyw i nowe danie gotowe.
0
0 / 0
Schab po cygańsku to ciekawe urozmaicenie zwykłego kotleta. Warto dodać kilka warzyw i nowe danie gotowe.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 kg schab bez kości
4 kostka czosnek
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. cebula
3 łyżka musztarda
4 łyżka przyprawa do dań z wieprzowiny
Przygotowanie
Mięso lekko rozbijamy, nacieramy przekrojonymi ząbkami czosnku i oprószamy przyprawą. Smarujemy musztardą i odstawiamy na chwilę, aby smaki się przegryzły.
Marchew i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka.
W naczynie żaroodpornym układamy warzywa, na nie kładziemy plastry mięsa i zasypujemy resztą warzyw.
Całość zalewamy rozpuszczona w 1,5 szklanki wody kostką rosołową.
Pieczemy pod przykryciem około 60 minut w temp 200 stopni.