Schab pieczony z żurawiną
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Schab pieczony z żurawiną](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973957251.jpeg&w=3840&q=75)
Schab z żurawiną to dobry pomysł na niedzielny obiad.
0
5 / 1
Schab z żurawiną to dobry pomysł na niedzielny obiad.
7
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg schab
1 łyżecz. majeranek
0.25 łyżecz. papryka czerwona słodka
1 łyżecz. cebula
1 szt. żurawina łowicz
10 szt. rodzynki
2 łyżka olej
Przygotowanie
1
Schab posypać solą i pieprzem. Z oliwy, majeranku, cebulki, papryki i rodzynek zrobić sos, którym należy natrzeć mięso. Włożyć mięso w rękaw do pieczenia i odstawić do lodówki na 12 godzin.
2
Mięso włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec godzinę z termoobiegiem.
3
Schab podawać bezpośrednio po upieczeniu polany żurawiną.