Schab pieczony z żurawiną

m7

Schab z żurawiną to dobry pomysł na niedzielny obiad.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
513
kcal
Białka
45
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
5 / 1
Schab z żurawiną to dobry pomysł na niedzielny obiad.
7
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg schab
1 łyżecz. majeranek
0.25 łyżecz. papryka czerwona słodka
1 łyżecz. cebula
1 szt. żurawina łowicz
10 szt. rodzynki
2 łyżka olej
Przygotowanie
Schab posypać solą i pieprzem. Z oliwy, majeranku, cebulki, papryki i rodzynek zrobić sos, którym należy natrzeć mięso. Włożyć mięso w rękaw do pieczenia i odstawić do lodówki na 12 godzin.
Mięso włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec godzinę z termoobiegiem.
Schab podawać bezpośrednio po upieczeniu polany żurawiną.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
513
kcal
Białka
45
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.