Schab pieczony z żurawiną

m7
Schab pieczony z żurawiną

1

5 / 1

Schab z żurawiną to dobry pomysł na niedzielny obiad.

7

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg schab

1 łyżecz. majeranek

0.25 łyżecz. papryka czerwona słodka

1 łyżecz. cebula

1 szt. żurawina łowicz

10 szt. rodzynki

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Schab posypać solą i pieprzem. Z oliwy, majeranku, cebulki, papryki i rodzynek zrobić sos, którym należy natrzeć mięso. Włożyć mięso w rękaw do pieczenia i odstawić do lodówki na 12 godzin.

2

Mięso włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec godzinę z termoobiegiem.

3

Schab podawać bezpośrednio po upieczeniu polany żurawiną.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

513

kcal

Białka

45

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

28

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły