Schab pieczony z ryżem

m7
Schab pieczony z ryżem

1

0 / 0

Prosty przepis, ale efekt i smak rewelacja! Podawać z ryżem i pomidorami.

10

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg schab wieprzowy bez kości

1 łyżecz. pieprz

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. przyprawa typu vegeta

4 łyżecz. majeranek

200 g ryż

0.50 szkl. woda

0.50 szkl. oliwa z oliwek

1 szt. pomidor

1 pęcz. nać pietruszki

Przygotowanie


1

Schab umyć i ponacinać co 1,5 cm i przyprawić. Odstawić do lodówki na 3-4 godz.

2

Po tym czasie do naczynia żaroodpornego wlać oliwę i troszkę wody i położyć schab. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 st C i piec około 1godz. Po 40 min polać mięso tłuszczem i dalej piec.

3

Ryż ugotować i odcedzić.

4

Pomidora umyć i pokroić na 8 części. Przyozdobic natką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

688

kcal

Białka

57

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

41

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły