4

Składniki

1.5 Kilograma
schab bez kości
3 Szczypty
sól
3 Szczypty
pieprz
4 Sztuki
cebula
1 Sztuka
margaryna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1,5 kg schabu, myjemy, osuszamy, krojmy w grubsze plastry, lekko rozbijamy.
  2. Podsmażamy na margarynie, dopiero po podsmażeniu doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy cebulą pokrojoną w talarki, podsmażamy razem ze schabem. Następnie dusimy pod przykryciem 0,5 godziny.
  3. Nie dodajemy wody , ewentualnie dodajemy trochę margaryny do smażenia

Opis

tym daniem przyjmuje niespodziewanych gości

Podobne przepisy

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Wędzona pierś kurczaka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!