Schab na szybko
m7
Tym daniem zaskoczysz gości. Pyszny, kruchy schab, który zrobisz w mgnieniu oka.
4
3.3 / 16
Tym daniem zaskoczysz gości. Pyszny, kruchy schab, który zrobisz w mgnieniu oka.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
15 porcji
Składniki
1.50 kg schab bez kości
3 szczyp. sól
3 szczyp. pieprz
4 szt. cebula
1 szt. margaryna
Przygotowanie
1
Schab umyć, osuszyć, pokroić na 1,5 cm plastry i lekko rozbić.
2
Mięso podsmażyć na margarynie, dopiero po podsmażeniu doprawić solą i pieprzem. Dodać cebulę pokrojoną w talarki, podsmażyć razem ze schabem. Następnie dusić pod przykryciem 0,5 godziny.
3
Nie dodawać wody, ewentualnie trochę margaryny do smażenia.