Schab na szybko

m7
Schab na szybko

4

3.3 / 16

Tym daniem zaskoczysz gości. Pyszny, kruchy schab, który zrobisz w mgnieniu oka.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1.50 kg schab bez kości

3 szcz. sól

3 szcz. pieprz

4 szt. cebula

1 szt. margaryna

Przygotowanie


1

Schab umyć, osuszyć, pokroić na 1,5 cm plastry i lekko rozbić.

2

Mięso podsmażyć na margarynie, dopiero po podsmażeniu doprawić solą i pieprzem. Dodać cebulę pokrojoną w talarki, podsmażyć razem ze schabem. Następnie dusić pod przykryciem 0,5 godziny.

3

Nie dodawać wody, ewentualnie trochę margaryny do smażenia.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły