Schab musztardowy parzony z warzywami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Schab musztardowy parzony z warzywami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976041878.jpeg&w=3840&q=75)
dieteczyne
0
0 / 0
dieteczyne
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 łyżecz. sól
3 szt. marchew
1 szt. brokuły
2 łyżka musztarda
40 dag. schab bez kości
0.50 łyżecz. pieprz ziołowy
Przygotowanie
1
Schab kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem. Czosnek kroimy w drobną kosteczkę i również dorzucamy do mięsa. Dodajemy 2 łyżki musztardy, dokładnie mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3h. Marchewki oraz brokuła myjemy i kroimy. Schab gotujemy na parze przez ok. 15 min następnie dorzucamy marchewki, gotujemy kolejne 15 min. Na koniec dorzucamy brokuła i parzymy do miękkości tego ostatniego.