Schab musztardowy parzony z warzywami

m7

dieteczyne
Wartości odżywcze na porcję
Energia
419
kcal
Białka
57
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
dieteczyne
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 łyżecz. sól
3 szt. marchew
1 szt. brokuły
2 łyżka musztarda
40 dag. schab bez kości
0.50 łyżecz. pieprz ziołowy
Przygotowanie
Schab kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem. Czosnek kroimy w drobną kosteczkę i również dorzucamy do mięsa. Dodajemy 2 łyżki musztardy, dokładnie mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3h. Marchewki oraz brokuła myjemy i kroimy. Schab gotujemy na parze przez ok. 15 min następnie dorzucamy marchewki, gotujemy kolejne 15 min. Na koniec dorzucamy brokuła i parzymy do miękkości tego ostatniego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
419
kcal
Białka
57
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.