Schab musztardowy parzony z warzywami
m7
0
0 / 0
dieteczyne
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 łyżeczka sól
3 szt. marchew
1 szt. brokuły
2 łyżka musztarda
40 dek. schab bez kości
0.50 łyżeczka pieprz ziołowy
Przygotowanie
1
Schab kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem. Czosnek kroimy w drobną kosteczkę i również dorzucamy do mięsa. Dodajemy 2 łyżki musztardy, dokładnie mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3h. Marchewki oraz brokuła myjemy i kroimy. Schab gotujemy na parze przez ok. 15 min następnie dorzucamy marchewki, gotujemy kolejne 15 min. Na koniec dorzucamy brokuła i parzymy do miękkości tego ostatniego.