Schab bez panierki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Schab bez panierki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973993032.jpeg&w=3840&q=75)
Schab to nie tylko kotlety w panierce. Równie pysznie smakuje usmażony bez panierki z dodatkiem aromatycznych przypraw.
1
0 / 0
Schab to nie tylko kotlety w panierce. Równie pysznie smakuje usmażony bez panierki z dodatkiem aromatycznych przypraw.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. przyprawa do sałatek
1 szczyp. pieprz ziołowy
3 szt. schab bez kości
2 łyżka oliwa
Przygotowanie
1
Plastry schabu lekko rozbić tłuczkiem.
2
Następnie posypać z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do sałatek. Z jednej strony posypać pieprzem cayenne.
3
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy z obu stron.
4
Podawać z ziemniaczkami i borówką lub cebulką.