Schab bez panierki

m7
Schab bez panierki

1

0 / 0

Schab to nie tylko kotlety w panierce. Równie pysznie smakuje usmażony bez panierki z dodatkiem aromatycznych przypraw.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. przyprawa do sałatek

1 szczyp. pieprz ziołowy

3 szt. schab bez kości

2 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Plastry schabu lekko rozbić tłuczkiem.

2

Następnie posypać z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do sałatek. Z jednej strony posypać pieprzem cayenne.

3

Na rozgrzanej oliwie podsmażamy z obu stron.

4

Podawać z ziemniaczkami i borówką lub cebulką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

190

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

b/d

0

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły