Sandacz z piekarnika

EkspertOdKuchni
Sandacz z piekarnika

0

5 / 1

Sandacz z piekarnika to smaczne i zdrowe danie, które idealnie sprawdzi się na obiad. Przygotowaną rybę możesz podawać na wiele sposobów — z pieczonymi ziemniakami, z sałatką lub w towarzystwie ulubionych warzyw. Smacznego!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. sandacz patroszony

0.50 szt. cytryna

50 g masło

50 g nać pietruszki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

Przygotowanie


1

Skórę ryby nacinamy ostrym nożem. Następnie oprószamy solą i pieprzem w środku i na zewnątrz. Do środka ryby wkładamy dwa plasterki cytryny, masło, świeży tymianek i pietruszkę.

2

Doprawioną rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200°C i pieczemy 20-25 minut. Po wypieczeniu ryba jest gotowa do spożycia.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

415

kcal

Białka

44

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły