Salsa z ogórkami korniszonami z chili Krakus
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
formularz
![Salsa z ogórkami korniszonami z chili Krakus](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3977-1702057735291.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
10
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. ogórki korniszony z chilli krakus
230 g pomidory malinowe
90 g papryka czerwona
20 g wiśnie suszone
70 dag. jabłka
10 g natka pietruszki
1 łyżka sok z cytryny
8 szkl. oliwa z oliwek
1 pęcz. kolendra
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
1
Warzywa i owoce myjemy dokładnie i drobno siekamy (pomidora dobrze wcześniej sparzyć i obrać ze skórki).Wszystko razem mieszamy.
2
Przyprawiamy solą. pieprzem i sokiem z cytryny, a następnie polewamy oliwą.
3
Na koniec wymieszać z posiekaną kolendrą. Podawać jako dodatek do kanapek, przekąsek, mięs, kiełbasek, do potraw grillowych.