Salsa z ogórkami korniszonami z chili Krakus

formularz
Salsa z ogórkami korniszonami z chili Krakus

0

0 / 0

10

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. ogórki korniszony z chilli krakus

230 g pomidory malinowe

90 g papryka czerwona

20 g wiśnie suszone

70 dek. jabłka

10 g natka pietruszki

1 łyżka sok z cytryny

8 szkl. oliwa z oliwek

1 pęcz. kolendra

1 szcz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Warzywa i owoce myjemy dokładnie i drobno siekamy (pomidora dobrze wcześniej sparzyć i obrać ze skórki).Wszystko razem mieszamy.

2

Przyprawiamy solą. pieprzem i sokiem z cytryny, a następnie polewamy oliwą.

3

Na koniec wymieszać z posiekaną kolendrą. Podawać jako dodatek do kanapek, przekąsek, mięs, kiełbasek, do potraw grillowych.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły