Salsa z ogórkami korniszonami z chili Krakus
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Salsa z ogórkami korniszonami z chili Krakus](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973832521.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
230 g pomidory malinowe
80 g ogórki korniszony
90 g papryka czerwona
7 dag. jabłka
10 g natka pietruszki
1 szt. sok z cytryny
1 łyżecz. oliwa z oliwek
1 pęcz. pęczek kolendry
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
1
Warzywa i owoce myjemy dokładnie i drobno siekamy (pomidora dobrze wcześniej sparzyć i obrać ze skórki).Wszystko razem mieszamy.
2
Przyprawiamy solą. pieprzem i sokiem z cytryny, a następnie polewamy oliwą.
3
Na koniec wymieszać z posiekaną kolendrą.
4
Podawać jako dodatek do kanapek, przekąsek, mięs, kiełbasek, do potraw grillowych.