Salsa z ogórkami korniszonami z chili Krakus

lubella
Salsa z ogórkami korniszonami z chili Krakus

0

0 / 0

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

230 g pomidory malinowe

80 g ogórki korniszony

90 g papryka czerwona

7 dag. jabłka

10 g natka pietruszki

1 szt. sok z cytryny

1 łyżecz. oliwa z oliwek

1 pęcz. pęczek kolendry

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Warzywa i owoce myjemy dokładnie i drobno siekamy (pomidora dobrze wcześniej sparzyć i obrać ze skórki).Wszystko razem mieszamy.

2

Przyprawiamy solą. pieprzem i sokiem z cytryny, a następnie polewamy oliwą.

3

Na koniec wymieszać z posiekaną kolendrą.

4

Podawać jako dodatek do kanapek, przekąsek, mięs, kiełbasek, do potraw grillowych.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

168

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

27

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły