Salsa z ogórkami korniszonami z chili Krakus
lubella
Wartości odżywcze na porcję
Energia
168
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
27
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
230 g pomidory malinowe
80 g ogórki korniszony
90 g papryka czerwona
7 dag. jabłka
10 g natka pietruszki
1 szt. sok z cytryny
1 łyżecz. oliwa z oliwek
1 pęcz. pęczek kolendry
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Warzywa i owoce myjemy dokładnie i drobno siekamy (pomidora dobrze wcześniej sparzyć i obrać ze skórki).Wszystko razem mieszamy.
Przyprawiamy solą. pieprzem i sokiem z cytryny, a następnie polewamy oliwą.
Na koniec wymieszać z posiekaną kolendrą.
Podawać jako dodatek do kanapek, przekąsek, mięs, kiełbasek, do potraw grillowych.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
168
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
27
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.