Salsa z ogórkami korniszonami z chili Krakus
lubella
0
0 / 0
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
230 g pomidory malinowe
80 g ogórki korniszony
90 g papryka czerwona
7 dek. jabłka
10 g natka pietruszki
1 szt. sok z cytryny
1 łyżeczka oliwa z oliwek
1 pęcz. pęczek kolendry
1 szcz. sól, pieprz
Przygotowanie
1
Warzywa i owoce myjemy dokładnie i drobno siekamy (pomidora dobrze wcześniej sparzyć i obrać ze skórki).Wszystko razem mieszamy.
2
Przyprawiamy solą. pieprzem i sokiem z cytryny, a następnie polewamy oliwą.
3
Na koniec wymieszać z posiekaną kolendrą.
4
Podawać jako dodatek do kanapek, przekąsek, mięs, kiełbasek, do potraw grillowych.