Salsa z awokado
kontakt_2
Meksykańska salsa przyrządzana na bazie awokado świetnie sprawdzi się jako dip, sałatka czy też dodatek do różnych dań. Jej smak podkreśli odrobina ketchupu Kotlin. edit: 1/2 pęczka szczypiorku
Wartości odżywcze na porcję
Energia
384
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Meksykańska salsa przyrządzana na bazie awokado świetnie sprawdzi się jako dip, sałatka czy też dodatek do różnych dań. Jej smak podkreśli odrobina ketchupu Kotlin. edit: 1/2 pęczka szczypiorku
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. awokado
1 szt. pomidor
1 pęcz. szczypiorek
1 szt. cebula dymka
1 pęcz. natka pietruszki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
Przygotowanie
Awokado i pomidora kroimy w kostkę.
Mieszamy z solą, pieprzem, posiekanymi ziołami i drobno pokrojoną dymką.
Dodajemy ketchup łagodny 60% mniej kalorii Kotlin i mieszamy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
384
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.