0

Składniki

400 Gramów
ingridient
pomidory w puszce Łowicz
25 Dekagramów
papryka czerwona
2 Sztuki
Papryczka chili
1 Sztuka
cebula czerwona
2 Ząbki
czosnek
1 Łyżeczka
kolendra
1 Łyżeczka
sól, pieprz
3 Łyżki
sok z cytryny
2 Szczypty
cukier
Kalorie dla 1 porcji
0-100 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę i czosnek obrać.
  2. Paprykę i papryczki chili umyć i usunąć nasiona.
  3. Warzywa drobno pokroić.
  4. Do garnka przełożyć pomidory z puszki bez skóry 400 g Łowicz, dodać pokrojone warzywa i dusić ok 30 minut.
  5. Po tym czasie dodać wszystkie przyprawy, chwilę dusić razem, a następnie zblenderować ale nie na jednolitą masę.
  6. Salsę przełożyć do słoika lub innego naczynia i wstawić do lodówki by smaki się przegryzły.
  7. Podawać w małych naczynkach udekorowaną papryczkami z dodatkiem nachos kub krakersów.

Opis

Podwieczorek na ostro, kolorowo, ogniście jak na Walentynki przystało. Podawać z krakersami lub nachos.

Podobne przepisy

Salsa z ogórkami korniszonami z chili Krakus

Przepis
Łatwy Do 15 min
Salsa z ogórkami korniszonami z chili Krakus

Ostry sos ketchupowy z dodatkiem miodu i chili

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ostry sos ketchupowy z dodatkiem miodu i chili

Pasta z pieczonej papryki i ricotty

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pasta z pieczonej papryki i ricotty

Sos korzenny z ketchupowym kurczakiem w pomarańczy

Przepis
Średni Do 2 godz
Sos korzenny z ketchupowym kurczakiem w pomarańczy

Mięsne pulpeciki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Mięsne pulpeciki

Pasta z makreli, awokado, suszonymi pomidorami i ketchupem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pasta z makreli, awokado, suszonymi pomidorami i ketchupem

Piekielnie dobry dressing na bazie ketchupu

Przepis
Łatwy Do 15 min
Piekielnie dobry dressing na bazie ketchupu

Marynata do mięs na bazie ketchupu

Przepis
Łatwy Do 40 min
Marynata do mięs na bazie ketchupu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!