Sałatka żólto-zielona
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sałatka żólto-zielona](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976904962.jpeg&w=3840&q=75)
to moja ulubiona wersja na sałatkę zamiast kolacji:)
1
0 / 0
to moja ulubiona wersja na sałatkę zamiast kolacji:)
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. jajko
1 szt. tuńczyk w oleju
1 szt. cebula dymka
1 szt. kapusta pekińska
1 szt. patisony
1 szt. papryka zielona
2 łyżka kapary
4 łyżka ser żółty
2 łyżka nać pietruszki
Przygotowanie
1
Na dno miski kładziemy pokrojona kapuste, na to tuńczyka, papryke w kostkę, kapary, patisony pokrojone w ćwiartki lub połowki, jajko w ćwiartki, ser zolty starty, natka i sos z połączenia: oliwy z oliwek aromatyzowanej cytryną, octu balsamicznego, odrobiny limonki, suszonego koperku, pieprzu, czosnku i ewentualnie takich ziól jakie lubimy lub mamy pod reka.