2

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
zioła prowansalskie
1 Łyżeczka
skórka z cytryny
0.5 Kostki
bulion
1 Sztuka
cebula czerwona
1 Sztuka
papryka
2 Sztuki
Ogórek małosolny
0.5 Sztuki
kukurydza konserwowa
0.5 Sztuki
szczypiorek
2 Sztuki
ząbek czosnku
4 Łyżki
olej
3 Łyżki
ocet winny
40 Dekagramów
ziemniaki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obrać, włożyć do osolonego wrzątku i ugotować na półtwardo. Lekko ostudzić i pokroić w plastry i jeszcze cieple włożyć do winegretu. Dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
  2. W 1/3 szklanki wrzątku rozpuścić pół kostki bulionowej, ostudzić, połączyć z octem winnym + otartą skórką z cytryny + rozgniecionym czosnkiem, ziołami prowansalskimi i czarnym pieprzem (spora szczyptę). Dokładnie wymieszać.
  3. Paprykę, cebulę i ogórka pokroić w drobną kostkę, dodać warzywa do miski z ziemniakami dodać kukurydzę i posypać szczypiorem.
  4. Wymieszać i odstawić pod przykryciem na 30 min.
  5. SMACZNEGO!!!

Opis

Pysznie i niedrogo - POLECAM!!!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!