Sałatka ziemniaczana z bobem, boczkiem i korniszonami z chili i francuskim winegretem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
formularz
![Sałatka ziemniaczana z bobem, boczkiem i korniszonami z chili i francuskim winegretem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976905015.jpeg&w=3840&q=75)
Bób - korzystajcie póki jest dostępny świeży ;) Sałatka świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno :)
0
0 / 0
Bób - korzystajcie póki jest dostępny świeży ;) Sałatka świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno :)
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
200 g bób
250 g ziemniaki
125 g boczek
5 szt. ogórki korniszony z chilli krakus
1 szt. cebula dymka
2 łyżka koperek świeży
1 łyżka oliwa
2 łyżka musztarda francuska
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. miód
1 łyżka sok z cytryny
1 łyżka czarny sezam
Przygotowanie
Warzywa ugotować, aby były al dente.
Boczek podsmażyć na patelni z 1 łyżką oliwy i drobno pokrojoną cebulą odłożyć na półmisek, a tłuszcz odlać do kubka. Dodać musztardę, doprawić solą, pieprzem, odrobiną miodu oraz sokiem z cytryny i wymieszać.
Do boczku dodać obrany bób, ziemniaki, pokrojone w krążki ogórki, posypać koprem i polać winegretem. Wierzch posypać czarnym sezamem.