Sałatka ziemniaczana z bobem, boczkiem i korniszonami z chili i francuskim winegretem
formularz
0
0 / 0
Bób - korzystajcie póki jest dostępny świeży ;) Sałatka świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno :)
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
200 g bób
250 g ziemniaki
125 g boczek
5 szt. ogórki korniszony z chilli krakus
1 szt. cebula dymka
2 łyżka koperek świeży
1 łyżka oliwa
2 łyżka musztarda francuska
1 szcz. sól, pieprz
1 łyżeczka miód
1 łyżka sok z cytryny
1 łyżka czarny sezam
Przygotowanie
Warzywa ugotować, aby były al dente.
Boczek podsmażyć na patelni z 1 łyżką oliwy i drobno pokrojoną cebulą odłożyć na półmisek, a tłuszcz odlać do kubka. Dodać musztardę, doprawić solą, pieprzem, odrobiną miodu oraz sokiem z cytryny i wymieszać.
Do boczku dodać obrany bób, ziemniaki, pokrojone w krążki ogórki, posypać koprem i polać winegretem. Wierzch posypać czarnym sezamem.