Sałatka zielonej bogini
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1704377404813.png&w=3840&q=75)
Tymbark
![Sałatka zielonej bogini](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1709902490747.jpg&w=3840&q=75)
Sałatka zielonej bogini to wyjątkowo smaczna, zdrowa i orzeźwiająca propozycja na lekki posiłek lub przekąskę. Stanowi doskonały sposób na urozmaicenie codziennego menu i wprowadzenie więcej warzyw do swojej diety. Połączenie młodej kapusty z aromatycznym dressingiem na bazie soku pomarańczowego, awokado i szpinaku z pewnością przypadnie do gustu fanom zdrowych potraw. Życzymy smacznego!
0
0 / 0
Sałatka zielonej bogini to wyjątkowo smaczna, zdrowa i orzeźwiająca propozycja na lekki posiłek lub przekąskę. Stanowi doskonały sposób na urozmaicenie codziennego menu i wprowadzenie więcej warzyw do swojej diety. Połączenie młodej kapusty z aromatycznym dressingiem na bazie soku pomarańczowego, awokado i szpinaku z pewnością przypadnie do gustu fanom zdrowych potraw. Życzymy smacznego!
10
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. młoda kapusta biała
100 ml sok tymbark 100% pomarańcza
2 szt. ogórek zielony
2 szt. ząbki czosnku
1 pęcz. szczypiorek
1 szt. awokado
150 g szpinak baby
50 g oliwa z oliwek
2 łyżka ocet winny
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Młodą kapustę szatkujemy, ogórki kroimy w kostkę, a szczypiorek drobno siekamy. Całość przekładamy do miski.
W kielichu blendera umieszczamy sok pomarańczowy, czosnek, obrane awokado i szpinak baby. Dodajemy oliwę z oliwek, ocet winny i sól według uznania. Całość blendujemy na gładką masę.
Dressing dodajemy do miski z kapustą i dokładnie mieszamy. Sałatkę wkładamy do lodówki na 15 minut do schłodzenia.