Sałatka zielonej bogini

Tymbark
Sałatka zielonej bogini

0

0 / 0

Sałatka zielonej bogini to wyjątkowo smaczna, zdrowa i orzeźwiająca propozycja na lekki posiłek lub przekąskę. Stanowi doskonały sposób na urozmaicenie codziennego menu i wprowadzenie więcej warzyw do swojej diety. Połączenie młodej kapusty z aromatycznym dressingiem na bazie soku pomarańczowego, awokado i szpinaku z pewnością przypadnie do gustu fanom zdrowych potraw. Życzymy smacznego!

10

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. młoda kapusta biała

100 ml sok tymbark 100% pomarańcza

2 szt. ogórek zielony

2 szt. ząbki czosnku

1 pęcz. szczypiorek

1 szt. awokado

150 g szpinak baby

50 g oliwa z oliwek

2 łyżka ocet winny

1 szczyp. sól

Przygotowanie


1

Młodą kapustę szatkujemy, ogórki kroimy w kostkę, a szczypiorek drobno siekamy. Całość przekładamy do miski.

2

W kielichu blendera umieszczamy sok pomarańczowy, czosnek, obrane awokado i szpinak baby. Dodajemy oliwę z oliwek, ocet winny i sól według uznania. Całość blendujemy na gładką masę.

3

Dressing dodajemy do miski z kapustą i dokładnie mieszamy. Sałatkę wkładamy do lodówki na 15 minut do schłodzenia.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły