Sałatka ze szparagami, kurczakiem i pomidorami

EkspertOdKuchni
Sałatka ze szparagami, kurczakiem i pomidorami

0

0 / 0

Sałatka ze szparagami, kurczakiem i pomidorkami to idealny wybór dla osób, które chcą zjeść coś lekkiego, ale jednocześnie pełnego smaku i wartości odżywczych. Bez problemu przygotujemy ją w ciągu całego roku, szczególnie wiosną i latem, kiedy szparagi i pomidorki koktajlowe są w pełni sezonu. Chrupiące warzywa w połączeniu z aromatycznym sosem musztardowo-miodowym będzie świetnym wyborem na obiad, kolację lub różnego rodzaju przyjęcia. Smacznego!

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

300 g mix sałat

1 szt. pierś z kurczaka

200 g szparagi

100 g pomidorki koktajlowe

50 g ogórki konserwowe krakus

1 szt. gruszka

2 łyżka musztarda

80 oliwa

30 miód

30 ocet winny

1 szcz. sól

Przygotowanie


1

Przygotowujemy sos musztardowo-miodowy. W tym celu myjemy gruszkę i usuwamy gniazda nasienne. Do blendera kielichowego dajemy gruszkę, oliwę, musztardę, miód, ocet winny i szczyptę soli. Wszystko blendujemy do momentu połączenia się składników.

2

Pierś z kurczaka smażymy na złocisty kolor. Szparagi gotujemy w osolonej wodzie ok. 7 minut.

3

W misce łączymy wszystkie składniki: sos musztardowo-miodowy, usmażony, pokrojony w kostkę kurczak, szparagi, ogórki konserwowe i pomidorki koktajlowe pokrojone wzdłuż.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły