Sałatka ze szparagami i truskawkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1704377404813.png&w=3840&q=75)
Tymbark
![Sałatka ze szparagami i truskawkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1713458042422.jpg&w=3840&q=75)
Sałatka ze szparagami i truskawkami to lekka i orzeźwiająca kompozycja smaków wiosennych warzyw i owoców. Idealnie sprawdzi się na letni piknik, grill czy przyjęcie na świeżym powietrzu. Jej kolorowy wygląd doskonale prezentuje się na stole. Ta sałatka to doskonałe źródło witamin i z pewnością przypadnie do gustu fanom soczystych i zdrowych dań. Najlepiej smakuje w towarzystwie soku pomarańczowego Tymbark.
0
0 / 0
Sałatka ze szparagami i truskawkami to lekka i orzeźwiająca kompozycja smaków wiosennych warzyw i owoców. Idealnie sprawdzi się na letni piknik, grill czy przyjęcie na świeżym powietrzu. Jej kolorowy wygląd doskonale prezentuje się na stole. Ta sałatka to doskonałe źródło witamin i z pewnością przypadnie do gustu fanom soczystych i zdrowych dań. Najlepiej smakuje w towarzystwie soku pomarańczowego Tymbark.
9
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
150 g szpinak baby
200 g truskawki
200 g szparagi
200 g mozzarella
0.50 szt. ogórek
1 szt. ocet balsamiczny
1 opak. kiełki
30 g migdały
1 opak. sok pomarańczowy tymbark
Przygotowanie
Szpinak baby myjemy, suszymy i układamy na talerzu.
Truskawki myjemy i odkrawamy szypułki.
Pokrojone na pół truskawki kładziemy na szpinak. Dodajemy ugotowane al dente szparagi i pokrojoną w plastry mozzarellę. Z ogórka za pomocą obieraczki wykrawamy paski i zwijamy w rulon.
Całość polewamy kremem balsamicznym i posypujemy migdałami. Na koniec dodajemy ulubione kiełki.