Sałatka ze szparagami i truskawkami

Tymbark
Sałatka ze szparagami i truskawkami

0

0 / 0

Sałatka ze szparagami i truskawkami to lekka i orzeźwiająca kompozycja smaków wiosennych warzyw i owoców. Idealnie sprawdzi się na letni piknik, grill czy przyjęcie na świeżym powietrzu. Jej kolorowy wygląd doskonale prezentuje się na stole. Ta sałatka to doskonałe źródło witamin i z pewnością przypadnie do gustu fanom soczystych i zdrowych dań. Najlepiej smakuje w towarzystwie soku pomarańczowego Tymbark.

9

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

150 g szpinak baby

200 g truskawki

200 g szparagi

200 g mozzarella

0.50 szt. ogórek

1 szt. ocet balsamiczny

1 opak. kiełki

30 g migdały

1 opak. sok pomarańczowy tymbark

Przygotowanie


1

Szpinak baby myjemy, suszymy i układamy na talerzu.

2

Truskawki myjemy i odkrawamy szypułki.

3

Pokrojone na pół truskawki kładziemy na szpinak. Dodajemy ugotowane al dente szparagi i pokrojoną w plastry mozzarellę. Z ogórka za pomocą obieraczki wykrawamy paski i zwijamy w rulon.

4

Całość polewamy kremem balsamicznym i posypujemy migdałami. Na koniec dodajemy ulubione kiełki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły