0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
300 Gramów
szpinak
150 Gramów
pomidorki koktajlowe
0.5 Szklanki
orzechy
0.33 Szklanki
oliwa z oliwek
2 Sztuki
Gruszki
8 Sztuk
Jaja przepiórcze
3 Łyżki
ocet balsamiczny
1.5 Łyżki
miód
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Miód rozpuścić w occie balsamicznym i wkręcić w niego z pomocą trzepaczki rózgowej, oliwę z oliwek.
  2. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół, wymieszać ze szpinakiem i sosem balsamicznym.
  3. Orzechy posiekać.
  4. Gruszkę pokroić na cząstki i obsmażyć bez tłuszczu, na patelni (najlepiej grillowej).
  5. Na talerz wyłożyć szpinakową sałatkę, na tym ułożyć cząstki gruszki i całość posypać siekanymi orzechami i połówkami jajek przepiórczych.

Opis

Sałatka ze świeżych liści szpinaku i pomidorów z balsamiczno miodowym sosem, orzechami i obsmażaną gruszką.

Podobne przepisy

Budyń z miodem i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Budyń z miodem i orzechami

Strudel w budyniu

Przepis
Średni Do 3 godz
Strudel w budyniu

Musiki na bazie Czekodżemu Śliwkowego Łowicz

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Musiki na bazie Czekodżemu Śliwkowego Łowicz

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Sałatka urlopowa

Przepis
Łatwy Do 15 min
Sałatka urlopowa

Wielkanocna przepyszna tarta z karmelizowaną cebulką

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Wielkanocna przepyszna tarta z karmelizowaną cebulką

Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Ciasteczka śniadaniowe z dżemem truskawkowym

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ciasteczka śniadaniowe z dżemem truskawkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!