0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
300 Gramów
szpinak
150 Gramów
pomidorki koktajlowe
0.5 Szklanki
orzechy
0.33 Szklanki
oliwa z oliwek
2 Sztuki
Gruszki
8 Sztuk
Jaja przepiórcze
3 Łyżki
ocet balsamiczny
1.5 Łyżki
miód
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Miód rozpuścić w occie balsamicznym i wkręcić w niego z pomocą trzepaczki rózgowej, oliwę z oliwek.
  2. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół, wymieszać ze szpinakiem i sosem balsamicznym.
  3. Orzechy posiekać.
  4. Gruszkę pokroić na cząstki i obsmażyć bez tłuszczu, na patelni (najlepiej grillowej).
  5. Na talerz wyłożyć szpinakową sałatkę, na tym ułożyć cząstki gruszki i całość posypać siekanymi orzechami i połówkami jajek przepiórczych.

Opis

Sałatka ze świeżych liści szpinaku i pomidorów z balsamiczno miodowym sosem, orzechami i obsmażaną gruszką.

Podobne przepisy

Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Ciasteczka śniadaniowe z dżemem truskawkowym

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ciasteczka śniadaniowe z dżemem truskawkowym

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Kakaowo-malinowe ciasto bez pieczenia

Przepis
Średni Do 1 godz
Kakaowo-malinowe ciasto bez pieczenia

Kakaowy Shake

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kakaowy Shake

Kokosowo-Kakaowe Trufle

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokosowo-Kakaowe Trufle

Mazurek piernikowy

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Mazurek piernikowy

Musiki na bazie Czekodżemu Śliwkowego Łowicz

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Musiki na bazie Czekodżemu Śliwkowego Łowicz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!