Sałatka ze świeżych liści szpinaku i pomidorów

m7
Sałatka ze świeżych liści szpinaku i pomidorów

0

0 / 0

Sałatka ze świeżych liści szpinaku i pomidorów z balsamiczno miodowym sosem, orzechami i obsmażaną gruszką.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

300 g szpinak

150 g pomidorki koktajlowe

0.50 szkl. orzechy

0.33 szkl. oliwa z oliwek

2 szt. gruszki

8 szt. jaja przepiórcze

3 łyżka ocet balsamiczny

1.50 łyżka miód

Przygotowanie


1

Miód rozpuścić w occie balsamicznym i wkręcić w niego z pomocą trzepaczki rózgowej, oliwę z oliwek.

2

Pomidorki koktajlowe przekroić na pół, wymieszać ze szpinakiem i sosem balsamicznym.

3

Orzechy posiekać.

4

Gruszkę pokroić na cząstki i obsmażyć bez tłuszczu, na patelni (najlepiej grillowej).

5

Na talerz wyłożyć szpinakową sałatkę, na tym ułożyć cząstki gruszki i całość posypać siekanymi orzechami i połówkami jajek przepiórczych.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły