Sałatka ze świeżych liści szpinaku i pomidorów
m7
Sałatka ze świeżych liści szpinaku i pomidorów z balsamiczno miodowym sosem, orzechami i obsmażaną gruszką.
0
0 / 0
Sałatka ze świeżych liści szpinaku i pomidorów z balsamiczno miodowym sosem, orzechami i obsmażaną gruszką.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
300 g szpinak
150 g pomidorki koktajlowe
0.50 szkl. orzechy
0.33 szkl. oliwa z oliwek
2 szt. gruszki
8 szt. jaja przepiórcze
3 łyżka ocet balsamiczny
1.50 łyżka miód
Przygotowanie
Miód rozpuścić w occie balsamicznym i wkręcić w niego z pomocą trzepaczki rózgowej, oliwę z oliwek.
Pomidorki koktajlowe przekroić na pół, wymieszać ze szpinakiem i sosem balsamicznym.
Orzechy posiekać.
Gruszkę pokroić na cząstki i obsmażyć bez tłuszczu, na patelni (najlepiej grillowej).
Na talerz wyłożyć szpinakową sałatkę, na tym ułożyć cząstki gruszki i całość posypać siekanymi orzechami i połówkami jajek przepiórczych.