Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
300 Gramów
szpinak
150 Gramów
pomidorki koktajlowe
0.5 Szklanki
Orzechy
0.33 Szklanki
oliwa z oliwek
2 Sztuki
Gruszki
8 Sztuk
Jaja przepiórcze
3 Łyżki
ocet balsamiczny
1.5 Łyżki
miód
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Miód rozpuścić w occie balsamicznym i wkręcić w niego z pomocą trzepaczki rózgowej, oliwę z oliwek.
  2. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół, wymieszać ze szpinakiem i sosem balsamicznym.
  3. Orzechy posiekać.
  4. Gruszkę pokroić na cząstki i obsmażyć bez tłuszczu, na patelni (najlepiej grillowej).
  5. Na talerz wyłożyć szpinakową sałatkę, na tym ułożyć cząstki gruszki i całość posypać siekanymi orzechami i połówkami jajek przepiórczych.

Opis

Sałatka ze świeżych liści szpinaku i pomidorów z balsamiczno miodowym sosem, orzechami i obsmażaną gruszką.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!