Sałatka ze świdrami z awokado, pieczoną dynią i szynką szwarcwaldzką
lubella
0
5 / 1
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
120 g makaron lubella świdry
140 g dynia
100 g szynka szwarcwaldzka
100 g pomidorki koktajlowe
0.50 szt. awokado
3 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżeczka sok z cytryny
1 łyżeczka syrop klonowy
2 łyżka świeży tymianek
1 szcz. sól, pieprz
2 łyżka słonecznik prażony
Przygotowanie
1
Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzić.
2
Kawałki dyni doprawić szczyptą soli, pieprzu oraz listkami tymianku, skropić 1 łyżką oliwy i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Piec przez 30 minut.
3
10 minut przed końcem pieczenia do dyni dodać zwinięte plastry szynki. Upieczoną dynię, pomidorki oraz awokado pokroić.