Sałatka ze świdrami z awokado, pieczoną dynią i szynką szwarcwaldzką

lubella
Sałatka ze świdrami z awokado, pieczoną dynią i szynką szwarcwaldzką

0

5 / 1

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

120 g makaron lubella świdry

140 g dynia

100 g szynka szwarcwaldzka

100 g pomidorki koktajlowe

0.50 szt. awokado

3 łyżka oliwa z oliwek

1 łyżeczka sok z cytryny

1 łyżeczka syrop klonowy

2 łyżka świeży tymianek

1 szcz. sól, pieprz

2 łyżka słonecznik prażony

Przygotowanie


1

Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzić.

2

Kawałki dyni doprawić szczyptą soli, pieprzu oraz listkami tymianku, skropić 1 łyżką oliwy i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Piec przez 30 minut.

3

10 minut przed końcem pieczenia do dyni dodać zwinięte plastry szynki. Upieczoną dynię, pomidorki oraz awokado pokroić.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły