Sałatka ze świdrami z awokado, pieczoną dynią i szynką szwarcwaldzką

lubella
Sałatka ze świdrami z awokado, pieczoną dynią i szynką szwarcwaldzką

0

5 / 1

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

120 g makaron lubella świdry

140 g dynia

100 g szynka szwarcwaldzka

100 g pomidorki koktajlowe

0.50 szt. awokado

3 łyżka oliwa z oliwek

1 łyżecz. sok z cytryny

1 łyżecz. syrop klonowy

2 łyżka świeży tymianek

1 szczyp. sól, pieprz

2 łyżka słonecznik prażony

Przygotowanie


1

Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzić.

2

Kawałki dyni doprawić szczyptą soli, pieprzu oraz listkami tymianku, skropić 1 łyżką oliwy i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Piec przez 30 minut.

3

10 minut przed końcem pieczenia do dyni dodać zwinięte plastry szynki. Upieczoną dynię, pomidorki oraz awokado pokroić.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

655

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

57

gram

Tłuszcze

36

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły