Sałatka ze świdrami z awokado, pieczoną dynią i szynką szwarcwaldzką
lubella
Wartości odżywcze na porcję
Energia
655
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
57
gram
Tłuszcze
36
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
120 g makaron lubella świdry
140 g dynia
100 g szynka szwarcwaldzka
100 g pomidorki koktajlowe
0.50 szt. awokado
3 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżecz. sok z cytryny
1 łyżecz. syrop klonowy
2 łyżka świeży tymianek
1 szczyp. sól, pieprz
2 łyżka słonecznik prażony
Przygotowanie
Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzić.
Kawałki dyni doprawić szczyptą soli, pieprzu oraz listkami tymianku, skropić 1 łyżką oliwy i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Piec przez 30 minut.
10 minut przed końcem pieczenia do dyni dodać zwinięte plastry szynki. Upieczoną dynię, pomidorki oraz awokado pokroić.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
655
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
57
gram
Tłuszcze
36
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.