Sałatka z zupek grzybowych

m7
Sałatka z zupek grzybowych

3

0 / 0

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szt. zupka chińska o smaku grzybowym

1 puszka kukurydza konserwowa

1 szt. cebula czerwona

10 szt. pieczarki

4 łyżka majonez

Przygotowanie


1

Makaron z zupek pokruszyć, dodać zawartość torebek i zalać niewielką ilością gorącej wody. Przykryć by makaron napęczniał i wchłonął całą wodę.

2

Pieczarki obrać, pokroić w kostkę. W garnku zagotować wodę z odrobiną soli i soku z cytryny. Wrzucić na wrzątek pieczarki i gotować chwilę. Odcedzić.

3

Do zimnego już makaronu dodać pieczarki, kukurydzę oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Wymieszać z majonezem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

264

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły