Sałatka z zupek grzybowych
m7
Wartości odżywcze na porcję
Energia
264
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
3
0 / 0
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szt. zupka chińska o smaku grzybowym
1 puszka kukurydza konserwowa
1 szt. cebula czerwona
10 szt. pieczarki
4 łyżka majonez
Przygotowanie
Makaron z zupek pokruszyć, dodać zawartość torebek i zalać niewielką ilością gorącej wody. Przykryć by makaron napęczniał i wchłonął całą wodę.
Pieczarki obrać, pokroić w kostkę. W garnku zagotować wodę z odrobiną soli i soku z cytryny. Wrzucić na wrzątek pieczarki i gotować chwilę. Odcedzić.
Do zimnego już makaronu dodać pieczarki, kukurydzę oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Wymieszać z majonezem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
264
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.