3

Składniki

2 Sztuki
Zupka chińska o smaku grzybowym
1 Puszka
kukurydza konserwowa
1 Sztuka
cebula czerwona
10 Sztuk
pieczarki
4 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron z zupek pokruszyć, dodać zawartość torebek i zalać niewielką ilością gorącej wody. Przykryć by makaron napęczniał i wchłonął całą wodę.
  2. Pieczarki obrać, pokroić w kostkę. W garnku zagotować wodę z odrobiną soli i soku z cytryny. Wrzucić na wrzątek pieczarki i gotować chwilę. Odcedzić.
  3. Do zimnego już makaronu dodać pieczarki, kukurydzę oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Wymieszać z majonezem.

Podobne przepisy

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Łatwy Do 40 min.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 20 min.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min.

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min.

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min.

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!