3

Składniki

2 Sztuki
Zupka chińska o smaku grzybowym
1 Puszka
kukurydza konserwowa
1 Sztuka
cebula czerwona
10 Sztuk
pieczarki
4 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron z zupek pokruszyć, dodać zawartość torebek i zalać niewielką ilością gorącej wody. Przykryć by makaron napęczniał i wchłonął całą wodę.
  2. Pieczarki obrać, pokroić w kostkę. W garnku zagotować wodę z odrobiną soli i soku z cytryny. Wrzucić na wrzątek pieczarki i gotować chwilę. Odcedzić.
  3. Do zimnego już makaronu dodać pieczarki, kukurydzę oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Wymieszać z majonezem.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Placki z kalafiora z salsą z pomidorów

Przepis
Łatwy Do 40 min
Placki z kalafiora z salsą z pomidorów

Szaszłyki wegetariańskie na grilla z kukurydzą i ketchupem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szaszłyki wegetariańskie na grilla z kukurydzą i ketchupem

Wielkanocna przepyszna tarta z karmelizowaną cebulką

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Wielkanocna przepyszna tarta z karmelizowaną cebulką

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami suszonymi i groszkiem

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!