1

Składniki

1 Sztuka
por
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szklanka
woda
2 Sztuki
Zupka chińska
5 Sztuk
Papryka czerwona konserwowa
5 Sztuk
ogórek kiszony
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
1 Łyżka
musztarda
1 Łyżka
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zupki kruszymy i posypujemy jedną przyprawą. Zalewamy 1 szklanką wrzątku. Paprykę i pieczarki kroimy w kostkę.Jajka,ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach,pora kroimy w cieniutkie piórka, kapustę szatkujemy. Kukurydze,groszek,fasole przelać zimną wodą.
  2. Połączyć wszystkie składniki razem, posypać drugą przyprawą z zupek. Na koniec posolić i popieprzyć. Dodać musztardę, majonez i dokładnie wymieszać.

Opis

ciekawy pomysł na sałatkę

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Sałatka makaronowa z mango

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Paluszki z dipem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki z dipem

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!