0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
4 Sztuki
Zupka chińska
1 Sztuka
groszek zielony konserwowy
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
1 Sztuka
papryka czerwona
5 Łyżek
majonez
30 Dekagramów
szynka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron z zupek chińskich kruszymy do salaterki.
  2. Kukurydzę oraz groszek osączamy z zalewy.
  3. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w kostkę.
  4. Szynkę kroimy w niewielkie paski.
  5. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez, sól oraz pieprz do smaku, dokładnie mieszamy. Sałatkę odstawiamy na kilka godzin do lodówki by się przegryzła, a makaron zmiękł.

Opis

Szybko, prosto i smacznie.

Podobne przepisy

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Łatwy Do 40 min

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 15 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!