0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
4 Sztuki
Zupka chińska
1 Sztuka
groszek zielony konserwowy
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
1 Sztuka
papryka czerwona
5 Łyżek
majonez
30 Dekagramów
szynka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron z zupek chińskich kruszymy do salaterki.
  2. Kukurydzę oraz groszek osączamy z zalewy.
  3. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w kostkę.
  4. Szynkę kroimy w niewielkie paski.
  5. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez, sól oraz pieprz do smaku, dokładnie mieszamy. Sałatkę odstawiamy na kilka godzin do lodówki by się przegryzła, a makaron zmiękł.

Opis

Szybko, prosto i smacznie.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami suszonymi i groszkiem

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Puree z ciecierzycy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Puree z ciecierzycy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!