Sałatka z zupek chińskich
m7
Szybko, prosto i smacznie.
0
0 / 0
Szybko, prosto i smacznie.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
4 szt. zupka chińska
1 szt. groszek zielony konserwowy
1 szt. kukurydza konserwowa
1 szt. papryka czerwona
5 łyżka majonez
30 dek. szynka
Przygotowanie
1
Makaron z zupek chińskich kruszymy do salaterki.
2
Kukurydzę oraz groszek osączamy z zalewy.
3
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w kostkę.
4
Szynkę kroimy w niewielkie paski.
5
Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez, sól oraz pieprz do smaku, dokładnie mieszamy. Sałatkę odstawiamy na kilka godzin do lodówki by się przegryzła, a makaron zmiękł.