Sałatka z zielonych pomidorów
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sałatka z zielonych pomidorów](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977200020.jpeg&w=3840&q=75)
Sałatka z zielonych pomidorów
1
0 / 0
Sałatka z zielonych pomidorów
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
2 kg pomidory zielone
2 szkl. ocet winny
5 szt. cebula
8 szt. pieprz
8 szt. ziele angielskie
4 szt. liść laurowy
2 łyżka sól
30 dag. cukier
0.50 łyżecz. estragon
Przygotowanie
1
Warzywa umyć, pokroić, posolić i odstawić w chłodne miejsce na dobę, aż puszczą sok.
2
Wymieszać pół szklanki soku z warzyw, pół szklanki wody, przyprawy, ocet i cukier. Całość zagotować.
3
Odciśnięte warzywa ułożyć w słoikach, zalać wrzącą zalewą, zamknąć i pasteryzować.