1

Składniki

2 Kilogramy
Pomidory zielone
2 Szklanki
ocet winny
5 Sztuk
cebula
8 Sztuk
pieprz
8 Sztuk
ziele angielskie
4 Sztuki
liść laurowy
2 Łyżki
sól
30 Dekagramów
cukier
0.5 Łyżeczki
Estragon
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Warzywa umyć, pokroić, posolić i odstawić w chłodne miejsce na dobę, aż puszczą sok.
  2. Wymieszać pół szklanki soku z warzyw, pół szklanki wody, przyprawy, ocet i cukier. Całość zagotować.
  3. Odciśnięte warzywa ułożyć w słoikach, zalać wrzącą zalewą, zamknąć i pasteryzować.

Opis

Sałatka z zielonych pomidorów

Podobne przepisy

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!