1

Składniki

2 Kilogramy
Pomidory zielone
2 Szklanki
ocet winny
5 Sztuk
cebula
8 Sztuk
pieprz
8 Sztuk
ziele angielskie
4 Sztuki
liść laurowy
2 Łyżki
sól
30 Dekagramów
cukier
0.5 Łyżeczki
Estragon
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Warzywa umyć, pokroić, posolić i odstawić w chłodne miejsce na dobę, aż puszczą sok.
  2. Wymieszać pół szklanki soku z warzyw, pół szklanki wody, przyprawy, ocet i cukier. Całość zagotować.
  3. Odciśnięte warzywa ułożyć w słoikach, zalać wrzącą zalewą, zamknąć i pasteryzować.

Opis

Sałatka z zielonych pomidorów

Podobne przepisy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Groch z kapusta i grzybami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Groch z kapusta i grzybami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!