1

Składniki

2 Kilogramy
Pomidory zielone
2 Szklanki
ocet winny
5 Sztuk
cebula
8 Sztuk
pieprz
8 Sztuk
ziele angielskie
4 Sztuki
liść laurowy
2 Łyżki
sól
30 Dekagramów
cukier
0.5 Łyżeczki
Estragon
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Warzywa umyć, pokroić, posolić i odstawić w chłodne miejsce na dobę, aż puszczą sok.
  2. Wymieszać pół szklanki soku z warzyw, pół szklanki wody, przyprawy, ocet i cukier. Całość zagotować.
  3. Odciśnięte warzywa ułożyć w słoikach, zalać wrzącą zalewą, zamknąć i pasteryzować.

Opis

Sałatka z zielonych pomidorów

Podobne przepisy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Wędzona pierś kurczaka

Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!