Sałatka z zielonych pomidorów

m7

Sałatka z zielonych pomidorów
Wartości odżywcze na porcję
Energia
329
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
73
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Sałatka z zielonych pomidorów
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
2 kg pomidory zielone
2 szkl. ocet winny
5 szt. cebula
8 szt. pieprz
8 szt. ziele angielskie
4 szt. liść laurowy
2 łyżka sól
30 dag. cukier
0.50 łyżecz. estragon
Przygotowanie
Warzywa umyć, pokroić, posolić i odstawić w chłodne miejsce na dobę, aż puszczą sok.
Wymieszać pół szklanki soku z warzyw, pół szklanki wody, przyprawy, ocet i cukier. Całość zagotować.
Odciśnięte warzywa ułożyć w słoikach, zalać wrzącą zalewą, zamknąć i pasteryzować.