Sałatka z Zawoi
m7
Będąc na obozie sportowym w Zawoi panie z kuchni uraczyły nas pysznymi sałatkami. Oto jedna z nich.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
330
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Będąc na obozie sportowym w Zawoi panie z kuchni uraczyły nas pysznymi sałatkami. Oto jedna z nich.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szt. fasola czerwona konserwowa
2 szt. ogórek konserwowy
4 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula biała
4 łyżka majonez
20 dag. szynka wieprzowa gotowana
Przygotowanie
Jajka ugotować i obrać ze skorupki.Fasolę odcedzić i przelać wodą.Szynkę pokroić w kawałeczki. Ogórki konserwowe zetrzeć na tarce o grubych oczkach, przełożyć do miseczki. Do nich zetrzeć jajka. Dodać fasolę i szynkę.
Wymieszać Dodać pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę. Dodać majonez i doprawić do smaku sola i pieprzem
Wartości odżywcze na porcję
Energia
330
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.