0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
fasola czerwona konserwowa
2 Sztuki
ogórek konserwowy
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula biała
4 Łyżki
majonez
20 Dekagramów
Szynka wieprzowa gotowana
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Jajka ugotować i obrać ze skorupki.Fasolę odcedzić i przelać wodą.Szynkę pokroić w kawałeczki. Ogórki konserwowe zetrzeć na tarce o grubych oczkach, przełożyć do miseczki. Do nich zetrzeć jajka. Dodać fasolę i szynkę.
  2. Wymieszać Dodać pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę. Dodać majonez i doprawić do smaku sola i pieprzem

Opis

Będąc na obozie sportowym w Zawoi panie z kuchni uraczyły nas pysznymi sałatkami. Oto jedna z nich.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!