Sałatka z włoskiej kapusty

m7
Sałatka z włoskiej kapusty

0

0 / 0

Dla smakoszy.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

5 szczyp. sól

2 szczyp. pieprz

1 szt. pomidor

1 szt. kapusta włoska

3 łyżka majonez

5 łyżka śmietana 18%

Przygotowanie


1

Kapustę włoską pokroić w drobne paski, posolić i odstawić na jakieś 40-45 minut. Po podanym czasie odcisnąć powstałą wodę. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Wymieszać z majonezem i śmietaną. Dodać pieprzu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły