Sałatka z włoskiej kapusty
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sałatka z włoskiej kapusty](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975567291.jpeg&w=3840&q=75)
Dla smakoszy.
0
0 / 0
Dla smakoszy.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
5 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz
1 szt. pomidor
1 szt. kapusta włoska
3 łyżka majonez
5 łyżka śmietana 18%
Przygotowanie
1
Kapustę włoską pokroić w drobne paski, posolić i odstawić na jakieś 40-45 minut. Po podanym czasie odcisnąć powstałą wodę. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Wymieszać z majonezem i śmietaną. Dodać pieprzu.