Sałatka z winogronem i serem pleśniowym

lubella
Sałatka z winogronem i serem pleśniowym

0

0 / 0

Sałatka makaronowa z winogronami i serem pleśniowym sprawdzi się idealnie jako lunch do pracy. Jej przygotowanie trwa krócej niż 15 minut i można ją łatwo spakować do lunchboxu. Jest zdrowa, smaczna i sycąca.

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

300 g makaron uszka lubella

20 szt. winogrona

100 g ser pleśniowy

30 g orzechy włoskie

10 szt. liście mięty

3 łyżka oliwa

1 łyżecz. sok z cytryny

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.

2

Winogrona i pomidorki koktajlowe myjemy i kroimy na pół. Ser pleśniowy kroimy w kostkę.

3

Orzechy włoskie kroimy bardzo drobno.

4

W misce mieszamy oliwę z sokiem z cytryny, solą i pieprzem czarnym.

5

Makaron, listki mięty, winogrona, ser pleśniowy i sos łączymy ze sobą.

6

Gotową sałatkę posypujemy pokruszonymi orzechami włoskim.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

486

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

59

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły