Sałatka z winogronem i serem pleśniowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Sałatka z winogronem i serem pleśniowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976786726.jpeg&w=3840&q=75)
Sałatka makaronowa z winogronami i serem pleśniowym sprawdzi się idealnie jako lunch do pracy. Jej przygotowanie trwa krócej niż 15 minut i można ją łatwo spakować do lunchboxu. Jest zdrowa, smaczna i sycąca.
0
0 / 0
Sałatka makaronowa z winogronami i serem pleśniowym sprawdzi się idealnie jako lunch do pracy. Jej przygotowanie trwa krócej niż 15 minut i można ją łatwo spakować do lunchboxu. Jest zdrowa, smaczna i sycąca.
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
300 g makaron uszka lubella
20 szt. winogrona
100 g ser pleśniowy
30 g orzechy włoskie
10 szt. liście mięty
3 łyżka oliwa
1 łyżecz. sok z cytryny
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Winogrona i pomidorki koktajlowe myjemy i kroimy na pół. Ser pleśniowy kroimy w kostkę.
Orzechy włoskie kroimy bardzo drobno.
W misce mieszamy oliwę z sokiem z cytryny, solą i pieprzem czarnym.
Makaron, listki mięty, winogrona, ser pleśniowy i sos łączymy ze sobą.
Gotową sałatkę posypujemy pokruszonymi orzechami włoskim.