Sałatka z winogronem i serem pleśniowym
lubella
Sałatka makaronowa z winogronami i serem pleśniowym sprawdzi się idealnie jako lunch do pracy. Jej przygotowanie trwa krócej niż 15 minut i można ją łatwo spakować do lunchboxu. Jest zdrowa, smaczna i sycąca.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
486
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
59
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Sałatka makaronowa z winogronami i serem pleśniowym sprawdzi się idealnie jako lunch do pracy. Jej przygotowanie trwa krócej niż 15 minut i można ją łatwo spakować do lunchboxu. Jest zdrowa, smaczna i sycąca.
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
300 g makaron uszka lubella
20 szt. winogrona
100 g ser pleśniowy
30 g orzechy włoskie
10 szt. liście mięty
3 łyżka oliwa
1 łyżecz. sok z cytryny
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Winogrona i pomidorki koktajlowe myjemy i kroimy na pół. Ser pleśniowy kroimy w kostkę.
Orzechy włoskie kroimy bardzo drobno.
W misce mieszamy oliwę z sokiem z cytryny, solą i pieprzem czarnym.
Makaron, listki mięty, winogrona, ser pleśniowy i sos łączymy ze sobą.
Gotową sałatkę posypujemy pokruszonymi orzechami włoskim.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
486
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
59
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.