0

Składniki

2 Szczypty
pieprz czarny
1 Sztuka
Makrela wędzona
4 Sztuki
jaja kurze całe
4 Sztuki
ogórek kiszony
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makrelę "rozkładamy" na pół, wyciągamy mięso kawałkami usuwając ości i rozdrabniając na mniejsze części.
  2. Jaja gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę.
  3. Ogórki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i wyciskamy nadmiar wody.
  4. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy, mieszamy, dodajemy majonezu i doprawiamy pieprzem.

Opis

Makrelka zdrowsza od serdelka :)

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!