0

Składniki

2 Szczypty
pieprz czarny
1 Sztuka
Makrela wędzona
4 Sztuki
jaja kurze całe
4 Sztuki
ogórek kiszony
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makrelę "rozkładamy" na pół, wyciągamy mięso kawałkami usuwając ości i rozdrabniając na mniejsze części.
  2. Jaja gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę.
  3. Ogórki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i wyciskamy nadmiar wody.
  4. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy, mieszamy, dodajemy majonezu i doprawiamy pieprzem.

Opis

Makrelka zdrowsza od serdelka :)

Podobne przepisy

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Omlet z makaronem i owocami lata

Łatwy Do 40 min
Omlet z makaronem i owocami lata

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!