Sałatka z wędzonej makreli

m7
Sałatka z wędzonej makreli

Średnia 0 / 0

Oceń!

Makrelka zdrowsza od serdelka :)

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szczyp. pieprz czarny

1 szt. makrela wędzona

4 szt. jaja kurze całe

4 szt. ogórki kiszone krakus

1 szt. cebula

2 łyżka majonez

Przygotowanie


Makrelę "rozkładamy" na pół, wyciągamy mięso kawałkami usuwając ości i rozdrabniając na mniejsze części.

Jaja gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę.

Ogórki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i wyciskamy nadmiar wody.

Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy, mieszamy, dodajemy majonezu i doprawiamy pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

699

kcal

Białka

35

gram

Węglowodany

18

gram

Tłuszcze

48

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły