Sałatka z wątróbką i granatem
Lubella
Sałatka z wątróbką i granatem to idealny wybór na letnie dni. Świetnie sprawdzi się na różnego rodzaju przyjęcia, uroczystości lub imprezy na świeżym powietrzu. Połączenie delikatnej wątróbki z soczystym granatem, chrupiącą rzodkiewką, sałatą, sezamem i kiełkami z pewnością przypadnie do gustu fanom lekkich dań. Życzymy smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
705
kcal
Białka
42
gram
Węglowodany
95
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Sałatka z wątróbką i granatem to idealny wybór na letnie dni. Świetnie sprawdzi się na różnego rodzaju przyjęcia, uroczystości lub imprezy na świeżym powietrzu. Połączenie delikatnej wątróbki z soczystym granatem, chrupiącą rzodkiewką, sałatą, sezamem i kiełkami z pewnością przypadnie do gustu fanom lekkich dań. Życzymy smacznego!
11
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
3 łyżka mąka poznańska lubella
200 g wątróbka
125 g mix sałat
0.50 szt. granat
1 szt. krem balsamiczny
2 szt. rzodkiewka
1 szt. sezam do posypania
1 łyżecz. ocet jabłkowy
1 szt. olej do smażenia
1 szczyp. sól
0.50 opak. kiełki rzodkiewki
Przygotowanie
Wątróbkę oczyszczamy i obtaczamy w mące poznańskiej. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy wątróbkę z obu stron (po 3 minuty na stronę). Po usmażeniu solimy według uznania.
Mix sałat mieszamy z octem jabłkowym i granatem. Dodajemy pokrojoną w plastry rzodkiewkę i wątróbkę. Całość polewamy kremem balsamicznym i posypujemy prażonym sezamem.
Gotową sałatkę dekorujemy kiełkami rzodkiewki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
705
kcal
Białka
42
gram
Węglowodany
95
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.