Sałatka z wątróbką i granatem

Lubella
Sałatka z wątróbką i granatem

0

0 / 0

Sałatka z wątróbką i granatem to idealny wybór na letnie dni. Świetnie sprawdzi się na różnego rodzaju przyjęcia, uroczystości lub imprezy na świeżym powietrzu. Połączenie delikatnej wątróbki z soczystym granatem, chrupiącą rzodkiewką, sałatą, sezamem i kiełkami z pewnością przypadnie do gustu fanom lekkich dań. Życzymy smacznego!

11

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

3 łyżka mąka poznańska lubella

200 g wątróbka

125 g mix sałat

0.50 szt. granat

1 szt. krem balsamiczny

2 szt. rzodkiewka

1 szt. sezam do posypania

1 łyżecz. ocet jabłkowy

1 szt. olej do smażenia

1 szczyp. sól

0.50 opak. kiełki rzodkiewki

Przygotowanie


1

Wątróbkę oczyszczamy i obtaczamy w mące poznańskiej. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy wątróbkę z obu stron (po 3 minuty na stronę). Po usmażeniu solimy według uznania.

2

Mix sałat mieszamy z octem jabłkowym i granatem. Dodajemy pokrojoną w plastry rzodkiewkę i wątróbkę. Całość polewamy kremem balsamicznym i posypujemy prażonym sezamem.

3

Gotową sałatkę dekorujemy kiełkami rzodkiewki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

705

kcal

Białka

42

gram

Węglowodany

95

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły