Sałatka z warzyw gotowanych na parze
tyna
Sałatka ze zdrowych ugotowanych na parze młodych warzyw.
0
0 / 0
Sałatka ze zdrowych ugotowanych na parze młodych warzyw.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szcz. sól morska
1 szcz. pieprz
5 łyżeczka oliwa z oliwek
1 szkl. młoda fasolka szparagowa
1 szt. cukinia młoda
6 szt. ziemniaki młode
3 szt. marchew
1 szt. papryka czerwona
1 dek. kalafior
0.50 szt. brokuły
Przygotowanie
1
Kalafior, cukinię, fasolkę szparagową, brokuły, paprykę, młodą marchewkę i ziemniaki umyć i pokroić na 2-3 cm kawałki.
2
Gotować na parze, aby warzywa były al dente.
3
Podawać polane oliwą bazyliową, oprószyć solą morską i szczyptą bazylii.
4
Udekorować świeżymi listkami bazylii i mięty.