Sałatka z warzyw gotowanych na parze

tyna
Sałatka z warzyw gotowanych na parze

0

0 / 0

Sałatka ze zdrowych ugotowanych na parze młodych warzyw.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. sól morska

1 szczyp. pieprz

5 łyżecz. oliwa z oliwek

1 szkl. młoda fasolka szparagowa

1 szt. cukinia młoda

6 szt. ziemniaki młode

3 szt. marchew

1 szt. papryka czerwona

1 dag. kalafior

0.50 szt. brokuły

Przygotowanie


1

Kalafior, cukinię, fasolkę szparagową, brokuły, paprykę, młodą marchewkę i ziemniaki umyć i pokroić na 2-3 cm kawałki.

2

Gotować na parze, aby warzywa były al dente.

3

Podawać polane oliwą bazyliową, oprószyć solą morską i szczyptą bazylii.

4

Udekorować świeżymi listkami bazylii i mięty.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły