Sałatka z warzyw gotowanych na parze

tyna

Sałatka ze zdrowych ugotowanych na parze młodych warzyw.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
251
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
42
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Sałatka ze zdrowych ugotowanych na parze młodych warzyw.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól morska
1 szczyp. pieprz
5 łyżecz. oliwa z oliwek
1 szkl. młoda fasolka szparagowa
1 szt. cukinia młoda
6 szt. ziemniaki młode
3 szt. marchew
1 szt. papryka czerwona
1 dag. kalafior
0.50 szt. brokuły
Przygotowanie
Kalafior, cukinię, fasolkę szparagową, brokuły, paprykę, młodą marchewkę i ziemniaki umyć i pokroić na 2-3 cm kawałki.
Gotować na parze, aby warzywa były al dente.
Podawać polane oliwą bazyliową, oprószyć solą morską i szczyptą bazylii.
Udekorować świeżymi listkami bazylii i mięty.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
251
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
42
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.