Sałatka z tuńczykiem i warzywami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Sałatka z tuńczykiem i warzywami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977082877.jpeg&w=3840&q=75)
Szukasz propozycji dla prawdziwych smakoszy ryb makrelowatych? Połącz makaron Lubella z kolorowymi warzywami i tuńczykiem w oleju. To propozycja idealna do pracy, na kolację, czy też lunch – szybko i zawsze pod ręką.
1
0 / 0
Szukasz propozycji dla prawdziwych smakoszy ryb makrelowatych? Połącz makaron Lubella z kolorowymi warzywami i tuńczykiem w oleju. To propozycja idealna do pracy, na kolację, czy też lunch – szybko i zawsze pod ręką.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron kokardki lubella
1 puszka tuńczyk w oleju
3 szt. ogórki kiszone krakus
1 szt. cebula
170 g kukurydza
1 szt. papryka czerwona
2 łyżka majonez
2 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie odcedzamy.
Do makaronu dodajemy tuńczyka z puszki podzielonego na mniejsze kawałki.
Ogórki kroimy w kostkę, cebulę w pióra i również dodajemy do makaronu.
Kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajemy do sałatki.
Paprykę myjemy, kroimy w cienkie plasterki i wrzucamy do makaronu.
Całość mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i ponownie mieszamy.
Kategorie
Alergeny
Laktoza