Sałatka z tuńczykiem i warzywami

lubella
Sałatka z tuńczykiem i warzywami

1

0 / 0

Szukasz propozycji dla prawdziwych smakoszy ryb makrelowatych? Połącz makaron Lubella z kolorowymi warzywami i tuńczykiem w oleju. To propozycja idealna do pracy, na kolację, czy też lunch – szybko i zawsze pod ręką.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron kokardki lubella

1 puszka tuńczyk w oleju

3 szt. ogórki kiszone krakus

1 szt. cebula

170 g kukurydza

1 szt. papryka czerwona

2 łyżka majonez

2 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie odcedzamy.

2

Do makaronu dodajemy tuńczyka z puszki podzielonego na mniejsze kawałki.

3

Ogórki kroimy w kostkę, cebulę w pióra i również dodajemy do makaronu.

4

Kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajemy do sałatki.

5

Paprykę myjemy, kroimy w cienkie plasterki i wrzucamy do makaronu.

6

Całość mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i ponownie mieszamy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

845

kcal

Białka

39

gram

Węglowodany

100

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły