Sałatka z tuńczykiem i fasolką
m7
0
0 / 0
0
Ogórek wężowy to odmiana tego warzywa która charakteryzuje się tym że jest długa i cienka. Jest to odmiana ogórka gruntowego, którego można użyć jako zamiennika:)
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól biała
1 szcz. pieprz
0.25 szkl. oliwa z oliwek
2 szt puszka fasoli białej
1 szt ogórek wężowy
2 szt tuńczyk w wodzie
1 szt sos:
1 szt ząbek czosnku
2 łyżka nać pietruszki
3 łyżka sok z cytryny
50 dek. pomidor
Przygotowanie
1
Tuńczyka i fasolę osączyć i włożyć do miski.
2
Ogórka pokroić i w plasterki a następnie w ćwiartki, pokroić pomidora i posiekać natkę.
3
Dodać do miseczki.
4
Czosnek wycisnąć, dodać do oliwy, soku z cytryny, porządnie wymieszać.
5
Polać sałatkę.