Sałatka z tuńczykiem i fasolką

m7
Sałatka z tuńczykiem i fasolką

0

0 / 0

Ogórek wężowy to odmiana tego warzywa która charakteryzuje się tym że jest długa i cienka. Jest to odmiana ogórka gruntowego, którego można użyć jako zamiennika:)

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól biała

1 szcz. pieprz

0.25 szkl. oliwa z oliwek

2 szt. puszka fasoli białej

1 szt. ogórek wężowy

2 szt. tuńczyk w wodzie

1 szt. sos:

1 szt. ząbek czosnku

2 łyżka nać pietruszki

3 łyżka sok z cytryny

50 dek. pomidor

Przygotowanie


1

Tuńczyka i fasolę osączyć i włożyć do miski.

2

Ogórka pokroić i w plasterki a następnie w ćwiartki, pokroić pomidora i posiekać natkę.

3

Dodać do miseczki.

4

Czosnek wycisnąć, dodać do oliwy, soku z cytryny, porządnie wymieszać.

5

Polać sałatkę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły