0

Składniki

4 Szczypty
sól
4 Szczypty
pieprz kolorowy
1 Sztuka
Ryż kolorowy
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Mieszanka meksykańska
1 Sztuka
tuńczyk w sosie własnym
4 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotowany i studzony ryż wysypać do miski.
  2. Dodać odsączona mieszankę meksykańską, pokrojoną w kostkę cebulę i odsączonego z zalewy tuńczyka.
  3. Na koniec posolić do smaku i popieprzyć oraz dodać majonez i wymieszać.
  4. Odstawić na 10 minut do lodówki celem schłodzenia sałatki.

Opis

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Podobne przepisy

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!