0

Składniki

4 Szczypty
sól
4 Szczypty
pieprz kolorowy
1 Sztuka
Ryż kolorowy
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Mieszanka meksykańska
1 Sztuka
tuńczyk w sosie własnym
4 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotowany i studzony ryż wysypać do miski.
  2. Dodać odsączona mieszankę meksykańską, pokrojoną w kostkę cebulę i odsączonego z zalewy tuńczyka.
  3. Na koniec posolić do smaku i popieprzyć oraz dodać majonez i wymieszać.
  4. Odstawić na 10 minut do lodówki celem schłodzenia sałatki.

Opis

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Podobne przepisy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!