0

Składniki

4 Szczypty
sól
4 Szczypty
pieprz kolorowy
1 Sztuka
Ryż kolorowy
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Mieszanka meksykańska
1 Sztuka
tuńczyk w sosie własnym
4 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotowany i studzony ryż wysypać do miski.
  2. Dodać odsączona mieszankę meksykańską, pokrojoną w kostkę cebulę i odsączonego z zalewy tuńczyka.
  3. Na koniec posolić do smaku i popieprzyć oraz dodać majonez i wymieszać.
  4. Odstawić na 10 minut do lodówki celem schłodzenia sałatki.

Opis

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Podobne przepisy

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!