0

Składniki

4 Szczypty
sól
4 Szczypty
pieprz kolorowy
1 Sztuka
Ryż kolorowy
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Mieszanka meksykańska
1 Sztuka
tuńczyk w sosie własnym
4 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotowany i studzony ryż wysypać do miski.
  2. Dodać odsączona mieszankę meksykańską, pokrojoną w kostkę cebulę i odsączonego z zalewy tuńczyka.
  3. Na koniec posolić do smaku i popieprzyć oraz dodać majonez i wymieszać.
  4. Odstawić na 10 minut do lodówki celem schłodzenia sałatki.

Opis

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Podobne przepisy

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!