Sałatka z tuńczykiem
m7
Sałatka ryżowa z tuńczykiem w stylu meksykańskim.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
159
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Sałatka ryżowa z tuńczykiem w stylu meksykańskim.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
4 szczyp. sól
4 szczyp. pieprz kolorowy
1 szt. ryż kolorowy
1 szt. cebula
1 szt. mieszanka meksykańska
1 szt. tuńczyk w sosie własnym
4 łyżka majonez
Przygotowanie
Ugotowany i studzony ryż wysypać do miski.
Dodać odsączona mieszankę meksykańską, pokrojoną w kostkę cebulę i odsączonego z zalewy tuńczyka.
Na koniec posolić do smaku i popieprzyć oraz dodać majonez i wymieszać.
Odstawić na 10 minut do lodówki celem schłodzenia sałatki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
159
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.