Sałatka z tuńczykiem

m7
Sałatka z tuńczykiem

Średnia 0 / 0

Oceń!

Sałatka ryżowa z tuńczykiem w stylu meksykańskim.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

4 szczyp. sól

4 szczyp. pieprz kolorowy

1 szt. ryż kolorowy

1 szt. cebula

1 szt. mieszanka meksykańska

1 szt. tuńczyk w sosie własnym

4 łyżka majonez

Przygotowanie


Ugotowany i studzony ryż wysypać do miski.

Dodać odsączona mieszankę meksykańską, pokrojoną w kostkę cebulę i odsączonego z zalewy tuńczyka.

Na koniec posolić do smaku i popieprzyć oraz dodać majonez i wymieszać.

Odstawić na 10 minut do lodówki celem schłodzenia sałatki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

159

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

2

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły