0

Składniki

2 Sztuki
tuńczyk w sosie własnym
1 Sztuka
papryka czerwona
3 Sztuki
ogórek kiszony
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
3 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka należy ugotować na twardo. Tuńczyka odcedzić, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, ogórki, jajka. Dokładamy kukurydzę, majonez, doprawiamy pieprzem i solą.

Opis

Świetna sałatka na postne dni i nie tylko.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Omlet z makaronem i owocami lata

Łatwy Do 40 min
Omlet z makaronem i owocami lata

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pierniczki

Średni Do 1 godz
Pierniczki

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Łatwy Do 40 min
Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!