Sałatka z tuńczykiem

m7
Sałatka z tuńczykiem

0

0 / 0

Jeśli nie mamy świeżej rybki - ta z puszki też jest smaczna.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szcz. sól

4 szcz. pieprz czarny

370 g tuńczyk w sosie własnym

4 szt. jaja kurze całe

4 szt. ogórki kiszone krakus

1 szt. cebula

1 szt. kukurydza konserwowa

2 łyżka majonez

Przygotowanie


1

Tuńczyka wyciągamy z puszki (2x185g, po odcieku 2x135g) na sito do odcieknięcia.

2

Jaja gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę.

3

Ogórki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i wyciskamy nadmiar wody.

4

Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.

5

Kukurydzę odsączamy z zalewy.

6

Wszystkie składniki łączymy, mieszamy, dodajemy majonezu i doprawiamy solą oraz pieprzem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły