Sałatka z tuńczykiem

m7

Jeśli nie mamy świeżej rybki - ta z puszki też jest smaczna.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
316
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Jeśli nie mamy świeżej rybki - ta z puszki też jest smaczna.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szczyp. sól
4 szczyp. pieprz czarny
370 g tuńczyk w sosie własnym
4 szt. jaja kurze całe
4 szt. ogórki kiszone krakus
1 szt. cebula
1 szt. kukurydza konserwowa
2 łyżka majonez
Przygotowanie
Tuńczyka wyciągamy z puszki (2x185g, po odcieku 2x135g) na sito do odcieknięcia.
Jaja gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę.
Ogórki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i wyciskamy nadmiar wody.
Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
Kukurydzę odsączamy z zalewy.
Wszystkie składniki łączymy, mieszamy, dodajemy majonezu i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
316
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.