Sałatka z tuńczykiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sałatka z tuńczykiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973086754.jpeg&w=3840&q=75)
Jeśli nie mamy świeżej rybki - ta z puszki też jest smaczna.
0
0 / 0
Jeśli nie mamy świeżej rybki - ta z puszki też jest smaczna.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szczyp. sól
4 szczyp. pieprz czarny
370 g tuńczyk w sosie własnym
4 szt. jaja kurze całe
4 szt. ogórki kiszone krakus
1 szt. cebula
1 szt. kukurydza konserwowa
2 łyżka majonez
Przygotowanie
1
Tuńczyka wyciągamy z puszki (2x185g, po odcieku 2x135g) na sito do odcieknięcia.
2
Jaja gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę.
3
Ogórki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i wyciskamy nadmiar wody.
4
Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
5
Kukurydzę odsączamy z zalewy.
6
Wszystkie składniki łączymy, mieszamy, dodajemy majonezu i doprawiamy solą oraz pieprzem.