1

Składniki

2 Sztuki
tuńczyk w sosie własnym
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
5 Sztuk
jaja kurze całe
5 Sztuk
ogórek kiszony
3 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy i przełożyć je do salaterki.
  2. dodać ugotowane i pokrojone w kostkę jajka oraz ogórki i cebulę.
  3. już na talerzu połączyć z majonezem i doprawić do smaku.

Opis

uwielbiam tę sałatkę szczególnie na piątkową kolację

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Omlet z makaronem i owocami lata

Łatwy Do 40 min
Omlet z makaronem i owocami lata

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!