Sałatka z tofu, awokado i pomidorkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
EkspertOdKuchni
![Sałatka z tofu, awokado i pomidorkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975526502.jpeg&w=3840&q=75)
Sałatka z tofu, awokado i pomidorkami to świetny wybór na ciepłe dni, kiedy chcemy zjeść coś lekkiego i orzeźwiającego. Doskonale sprawdzi się jako danie obiadowe lub kolacyjne, ale także jako przystawka do głównego posiłku. To idealna propozycja dla miłośników zdrowej i oryginalnej kuchni, którzy chcą eksperymentować z nowymi smakami i aromatami. Smacznego!
0
5 / 1
Sałatka z tofu, awokado i pomidorkami to świetny wybór na ciepłe dni, kiedy chcemy zjeść coś lekkiego i orzeźwiającego. Doskonale sprawdzi się jako danie obiadowe lub kolacyjne, ale także jako przystawka do głównego posiłku. To idealna propozycja dla miłośników zdrowej i oryginalnej kuchni, którzy chcą eksperymentować z nowymi smakami i aromatami. Smacznego!
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
300 g mix sałat
200 g tofu
0.50 szt. awokado
80 g pomidorki koktajlowe
50 g papryka
1 szt. doniczka bazylii
1 szt. oliwa z oliwek
1 łodyga musztarda
30 ocet winny
30 miód
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Sos bazyliowy. Bazylię, oliwę, musztardę, miód, ocet winny i sól blendujemy do momentu połączenia się składników.
Tofu kroimy w dużą kostkę i smażymy na oliwie. Awokado kroimy w łódeczki, paprykę w paski i pomidorki koktajlowe przekrawamy wzdłuż.
Mix sałat mieszamy z sosem bazyliowym, tofu i resztą warzyw.
Sałatkę można posypać sezamem.