0

Składniki

100 Gramów
Rukola
100 Gramów
Szynka parmeńska
150 Gramów
Ser pleśniowy blue
50 Gramów
1 Szklanka
orzechy włoskie

SOS BALSAMICZNY

2 Łyżki
oliwa
1 Łyżka
ocet balsamiczny
0.5 Łyżeczki
miód
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Oliwę, ocet, miód, sól i pieprz dokładnie wymieszaj do połączenia składników.
  2. Rukolę dokładnie umyj i osusz. Ser pokrój w kostkę. Szynkę porwij na mniejsze kawałki. Orzechy posiekaj na mniejsze kawałki.
  3. Rukolę rozłóż na porcje, do każdej z nich dodaj ser i szynkę. Posyp orzechami i paluszkami. Przed podaniem skrop sosem.

Opis

Pyszna i prosta sałatka, która szybko uratuje każdą niespodziewaną wizytę znajomych! Zaskocz wszystkich nowymi połączeniami smakowymi.

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!