Sałatka z szynką parmeńską, rukolą i paluszkami Lubella Natures
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Sałatka z szynką parmeńską, rukolą i paluszkami Lubella Natures](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986760154.jpeg&w=3840&q=75)
Rozsmakuj się w pysznej sałatce z rukoli, szynki parmeńskiej i paluszków z solą morską, a wszystko to w sosie na bazie oliwy, octu i miodu. Dodaj ser pleśniowy blue i szklankę orzechów włoskich, aby Twoja sałatka uzyskała jeszcze ciekawszy, głęboki smak.
0
4 / 1
Rozsmakuj się w pysznej sałatce z rukoli, szynki parmeńskiej i paluszków z solą morską, a wszystko to w sosie na bazie oliwy, octu i miodu. Dodaj ser pleśniowy blue i szklankę orzechów włoskich, aby Twoja sałatka uzyskała jeszcze ciekawszy, głęboki smak.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
100 g rukola
100 g szynka parmeńska
150 g ser pleśniowy blue
50 g lubella paluszki natures zakręcone z solą morską
1 szkl. orzechy włoskie
2 łyżka oliwa
1 łyżka ocet balsamiczny
0.50 łyżecz. miód
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Oliwę, ocet, miód, sól i pieprz dokładnie wymieszaj do połączenia składników.
Rukolę dokładnie umyj i osusz. Ser pokrój w kostkę. Szynkę porwij na mniejsze kawałki. Orzechy posiekaj na mniejsze kawałki.
Rukolę rozłóż na porcje, do każdej z nich dodaj ser i szynkę. Posyp orzechami i paluszkami. Przed podaniem skrop sosem.