Sałatka z szynką parmeńską, rukolą i paluszkami Lubella Natures
lubella
Rozsmakuj się w pysznej sałatce z rukoli, szynki parmeńskiej i paluszków z solą morską, a wszystko to w sosie na bazie oliwy, octu i miodu. Dodaj ser pleśniowy blue i szklankę orzechów włoskich, aby Twoja sałatka uzyskała jeszcze ciekawszy, głęboki smak.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
920
kcal
Białka
40
gram
Węglowodany
34
gram
Tłuszcze
69
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 1
Rozsmakuj się w pysznej sałatce z rukoli, szynki parmeńskiej i paluszków z solą morską, a wszystko to w sosie na bazie oliwy, octu i miodu. Dodaj ser pleśniowy blue i szklankę orzechów włoskich, aby Twoja sałatka uzyskała jeszcze ciekawszy, głęboki smak.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
100 g rukola
100 g szynka parmeńska
150 g ser pleśniowy blue
50 g lubella paluszki natures zakręcone z solą morską
1 szkl. orzechy włoskie
2 łyżka oliwa
1 łyżka ocet balsamiczny
0.50 łyżecz. miód
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Oliwę, ocet, miód, sól i pieprz dokładnie wymieszaj do połączenia składników.
Rukolę dokładnie umyj i osusz. Ser pokrój w kostkę. Szynkę porwij na mniejsze kawałki. Orzechy posiekaj na mniejsze kawałki.
Rukolę rozłóż na porcje, do każdej z nich dodaj ser i szynkę. Posyp orzechami i paluszkami. Przed podaniem skrop sosem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
920
kcal
Białka
40
gram
Węglowodany
34
gram
Tłuszcze
69
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.