Sałatka z szynką parmeńską, rukolą i paluszkami Lubella Natures

lubella
Sałatka z szynką parmeńską, rukolą i paluszkami Lubella Natures

0

4 / 1

Rozsmakuj się w pysznej sałatce z rukoli, szynki parmeńskiej i paluszków z solą morską, a wszystko to w sosie na bazie oliwy, octu i miodu. Dodaj ser pleśniowy blue i szklankę orzechów włoskich, aby Twoja sałatka uzyskała jeszcze ciekawszy, głęboki smak.

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 g rukola

100 g szynka parmeńska

150 g ser pleśniowy blue

50 g lubella paluszki natures zakręcone z solą morską

1 szkl. orzechy włoskie

2 łyżka oliwa

1 łyżka ocet balsamiczny

0.50 łyżecz. miód

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Oliwę, ocet, miód, sól i pieprz dokładnie wymieszaj do połączenia składników.

2

Rukolę dokładnie umyj i osusz. Ser pokrój w kostkę. Szynkę porwij na mniejsze kawałki. Orzechy posiekaj na mniejsze kawałki.

3

Rukolę rozłóż na porcje, do każdej z nich dodaj ser i szynkę. Posyp orzechami i paluszkami. Przed podaniem skrop sosem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

920

kcal

Białka

40

gram

Węglowodany

34

gram

Tłuszcze

69

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły