Sałatka z szynką, ogórkiem, fasolą czerwoną, kukurydzą w sosie koperkowym
lubella
Masz ochotę na lekką, smaczną i pożywną sałatkę? Polecamy przepis na makaronową sałatkę z szynką, ogórkiem, fasolą czerwoną i kukurydzą w sosie koperkowym. Pyszna!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
675
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
106
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Masz ochotę na lekką, smaczną i pożywną sałatkę? Polecamy przepis na makaronową sałatkę z szynką, ogórkiem, fasolą czerwoną i kukurydzą w sosie koperkowym. Pyszna!
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
150 g makaron kokardki lubella
150 g szynka
1 puszka czerwona fasola
1 puszka kukurydza
70 g ogórek zielony
2 łyżka olej z pestek winogron
1 łyżecz. miód
1 łyżecz. ocet jabłkowy
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 łyżka posiekany koperek
Przygotowanie
Ugotować makaron, odcedzić, ostudzić i wymieszać z drobno pokrojoną szynką, ogórkiem, fasolą oraz kukurydzą.
Z oleju, miodu, octu, soli, pieprzu oraz koperku przygotować sos i skropić sałatkę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
675
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
106
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.