Sałatka z szynką, ogórkiem, fasolą czerwoną, kukurydzą w sosie koperkowym

lubella
Sałatka z szynką, ogórkiem, fasolą czerwoną, kukurydzą w sosie koperkowym

0

0 / 0

Masz ochotę na lekką, smaczną i pożywną sałatkę? Polecamy przepis na makaronową sałatkę z szynką, ogórkiem, fasolą czerwoną i kukurydzą w sosie koperkowym. Pyszna!

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

150 g makaron kokardki lubella

150 g szynka

1 puszka czerwona fasola

1 puszka kukurydza

70 g ogórek zielony

2 łyżka olej z pestek winogron

1 łyżecz. miód

1 łyżecz. ocet jabłkowy

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

2 łyżka posiekany koperek

Przygotowanie


1

Ugotować makaron, odcedzić, ostudzić i wymieszać z drobno pokrojoną szynką, ogórkiem, fasolą oraz kukurydzą.

2

Z oleju, miodu, octu, soli, pieprzu oraz koperku przygotować sos i skropić sałatkę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

675

kcal

Białka

36

gram

Węglowodany

106

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły