Sałatka z sosem majonezowo-czosnkowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sałatka z sosem majonezowo-czosnkowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975876833.jpeg&w=3840&q=75)
Sałatka od której nie można się oderwać
1
0 / 0
Sałatka od której nie można się oderwać
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 łyżecz. zioła prowansalskie
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz
1 szt. pomidor
1 szt. sałata
1 szt. ogórek
1 szt. papryka czerwona
3 szt. jaja kurze całe
1 szt. przyprawa do kurczaka
5 szt. ząbek czosnku
3 łyżka szczypiorek
2 łyżka koper ogrodowy
5 łyżka majonez
10 dag. ser żółty
Przygotowanie
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i posypujemy przyprawą złocistą i przyprawą go gyrosa. Smażymy na patelni na rumiano.
Pomidor, ogórek, paprykę kroimy w kostkę, sałatę rwiemy na kawałki, ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, szczypiorek i koperek siekamy. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę.
Majonez mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Warzywa wkładamy do dużej miski, dodajemy sól i pieprz, mieszamy, dodajemy sos czosnkowy i delikatnie wszystko mieszamy.