Sałatka z serem kozim, figami, rukolą i płatkami żytnimi
lubella
Świeże figi to owoce o bardzo subtelnym smaku, które warto połączyć z innymi produktami, aby danie nabrało ciekawych akcentów. Dodaj je do sałatki z chrupiącymi płatkami, orzechami i aromatycznym, kozim serem. Aby smak był jeszcze bogatszy, skropl mieszankę sosem winegret i sosem balsamicznym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
531
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Świeże figi to owoce o bardzo subtelnym smaku, które warto połączyć z innymi produktami, aby danie nabrało ciekawych akcentów. Dodaj je do sałatki z chrupiącymi płatkami, orzechami i aromatycznym, kozim serem. Aby smak był jeszcze bogatszy, skropl mieszankę sosem winegret i sosem balsamicznym.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
80 g ser kozi
60 g rukola
4 szt. figa
4 łyżka lubella płatki żytnie
3 łyżka orzechy włoskie posiekane
2 łyżka oliwa
1 łyżka sok z cytryny
1 łyżecz. miód
1 łyżecz. sos balsamiczny
Przygotowanie
Kozi ser, świeże figi pokrojone w plastry, orzechy i płatki ułożyć na rukoli.
Sałatkę skropić winegretem powstałym z wymieszania oliwy, soku z cytryny oraz miodu.
Całość polać sosem balsamicznym i posypać Płatkami Żytnimi Lubella.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
531
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.