Sałatka z serem kozim, figami, rukolą i płatkami żytnimi
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Sałatka z serem kozim, figami, rukolą i płatkami żytnimi](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974880272.jpeg&w=3840&q=75)
Świeże figi to owoce o bardzo subtelnym smaku, które warto połączyć z innymi produktami, aby danie nabrało ciekawych akcentów. Dodaj je do sałatki z chrupiącymi płatkami, orzechami i aromatycznym, kozim serem. Aby smak był jeszcze bogatszy, skropl mieszankę sosem winegret i sosem balsamicznym.
0
0 / 0
Świeże figi to owoce o bardzo subtelnym smaku, które warto połączyć z innymi produktami, aby danie nabrało ciekawych akcentów. Dodaj je do sałatki z chrupiącymi płatkami, orzechami i aromatycznym, kozim serem. Aby smak był jeszcze bogatszy, skropl mieszankę sosem winegret i sosem balsamicznym.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
80 g ser kozi
60 g rukola
4 szt. figa
4 łyżka lubella płatki żytnie
3 łyżka orzechy włoskie posiekane
2 łyżka oliwa
1 łyżka sok z cytryny
1 łyżecz. miód
1 łyżecz. sos balsamiczny
Przygotowanie
Kozi ser, świeże figi pokrojone w plastry, orzechy i płatki ułożyć na rukoli.
Sałatkę skropić winegretem powstałym z wymieszania oliwy, soku z cytryny oraz miodu.
Całość polać sosem balsamicznym i posypać Płatkami Żytnimi Lubella.